Fastelavnsboller på fad, pyntet med frysetørret hindbær
Bagværk | Fastelavn | Højtider

Gammeldags fastelavnsboller med creme

januar 30, 2018

Fastelavnsboller på fad, pyntet med frysetørret hindbær

Fastelavn er herhjemme et stort hit, og forberedelserne er i fuld gang. Sylvester har meget svært ved at vælge hvad han skal være, og skifter mellem politimand, tryllekunstner, skrothandler og Egon Olsen –  hehe, vi må se hvad det ender med. Sigrid skal være en sød lille klovn.
Med til fastelavn hører lækre fastelavnsboller, og vi har bagt den gode gammeldags udgave med creme. De blev virkelig gode, og opskriften får I lige her:

Ingredienser

Dej:

  • 200 g. smør
  • 1,5 dl mælk
  • 1 pakke gær
  • 1 æg
  • 25 g. sukker
  • ca. 350 g. hvedemel

 

Vaniliecreme:

  • 4 dl sødmælk
  • 0,5 vaniliestang
  • 25 g. sukker
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk maizenamel

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en lille gryde og kom mælken i. Rør gæren ud i den lillefingervarme blanding.

Tilsæt æg, sukker og mel, og rør dejen godt sammen eller brug en røremaskine. Læg et viskestykke over og stil det til hævning i ca. 30 min. Imens laves vaniliecremen.

Pisk blommerne med sukker til de er hvide og luftige. Tilsæt maizenamel under omrøring.

Kog sødmælken op med vanilie. Hæld lidt af mælken i æggeblandingen og rør godt rundt. Herefter hældes det hele tilbage i gryden og koges under omrøring i ca. 3 min.

Når dejen er færdighævet, rulles den ud på et meldrysset bord. Skær den ud i 16 firkanter og læg en skefuld creme på hver.

Fold dejen rundt om cremen og og klem godt sammen med fingrene. Læg dem på en bageplade med sammenføjningerne nedad.

Lad fastelavnsbollerne efterhæve i 30 min. Bag dem ved 200 grader i ca. 10-15 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Rør glasur sammen og pynt med et drys frysetørret hindbær.

 

Blå vintage kitcheniad køkkenmaskine

Fastelavnsboller med creme, pyntet med frysetørret hindbær

Gammeldags fastelavnsboller med creme

Opdækket bord med fastelavnsboller, papirbolde, konfetti og fastelavnskatte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *