Kage til valentinsdag
Bagværk | Højtider | Valentinsdag

Hjerteformet valentinskage med blomster

februar 3, 2018

Retro håndmixer

Valentinsdag nærmer sig, og den 14. februar er “de elskendes dag” hvor mange par forkæler hinanden. Egentlig har jeg altid syntes det bare var en typisk kommerciel amerikansk tradition. Men efter at have fået børn, er det en kærkommen lejlighed til lige at stoppe op og huske hinanden i en travl hverdag.

Jeg har været i køkkenet og her et mit bud på en lækker kage til fejring af kærligheden på valentinsdag. Det blev til en hjerteformet chokoladekage i to lag, med chokoladefrosting imellem. Til valentinsdag er det populært at give chokolade og blomster, og derfor faldt valget på en chokoladekage pyntet med fine blomster. Hvis nogle har lyst til at give sig i kast med en valentinskage, kommer opskriften lige her:

Chokoladebunde:

  • 250 g. mel
  • 1 tsk. natron
  • 225 g. sukker
  • 50 g. kakao
  • 1,25 dl. mælk
  • 100 g. smeltet margarine
  • 2,5 dl. yoghurt naturel
  • 1 æg

Bland de tørre ingredienser i en skål, og bland de våde ingredienser i en anden skål. Bland det tørre med det våde og pisk med en håndmixer eller røremaskine. Kom dejen i forme. Jeg har brugt en hjerteform der måler 22 cm. både i højde og bredde. Bag bundene ved 200 grader i ca. 10-15 min.

Chokoladefrosting:

  • 500 g. flormelis
  • 3 tsk. vanilie
  • 2 dl. nesquickpulver
  • 100 g. blødt smør
  • 1 dl. mælk

Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det luftigt med en håndmixer eller røremaskine.

Når bundene er kølet af, samles de med et lag frosting imellem. Smør også frosting på toppen af kagen og pynt med blomster.

Hjerteformede lagkagebunde til valentinskage

Chokoladekage formet som et hjerte

Hjerteformet chokoladekage pyntet med blomster

Blomsterpynt på chokoladekage til valentinsdag

Kage til valentinsdag

Chokolade lagekage på kagefad med fod

Romantisk hjerteformet kage til valentinsdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *