Rullende cafe

Frøken Fryd – en rullende vintage café

november 27, 2017

Blå veteran campingvogn

Dette er mit første blogindlæg her på siden, og skal selvfølgelig omhandle “Frøkenen” som er denne fine lille rullende café – og hele omdrejningspunktet for min virksomhed. Jeg bliver ofte spurgt hvordan jeg har fået ideen, og hvordan det har været at starte min egen virksomhed. Ofte er jeg blevet kaldt modig for at turde tage springet. Sådan har jeg dog aldrig set på det – jeg kunne simpelthen ikke lade være, jeg var bare nødt til at forfølge min store drøm.

Jeg fik ideen til en lille rullende café da jeg var på barsel med min søn, Sylvester. Han havde et godt sovehjerte, så jeg havde god tid til at gå og tænke over hvad jeg ville med mit arbejdsliv. Inden jeg gik på barsel var jeg ledig, så jeg skulle jo finde på noget. Jeg har altid været lidt af en nostalgiker og haft en forkærlighed for gamle veterankøretøjer (min første bil som 18-årig var en boble), og så har jeg altid elsket at lave mad – især at bage fine kager. Sådan opstod ideen om at kombinere de to interesser, og lave en lille rullende café i en fin gammel veterancampingvogn. Herfra var ideen at tage rundt til fester og events, og servere is, cupcakes, candyfloss og kaffe i gennemført 50’er stil med polkaprikkede kjoler og forklæde.

Jeg gik igang med at udvikle konceptet og lavede en forretningsplan i et powerpointoplæg med bl.a. en masse billeder af fine gamle campingvogne, kager, forklæder, 50’er “husmødre” osv. – dette skulle være med til at illustrere den ide jeg havde inde i hovedet. 
Jeg tog kontakt til Esbjerg Erhvervsudvikling, og det var med sommerfugle i maven jeg præsenterede dem for min ide, som de heldigvis var vilde med. Da jeg var færdig med min barsel gik jeg ind og oprettede virksomheden og fik mit eget CVR nummer, d. 1. oktober 2014 for at være helt præcis – det var stort, og en skøn følelse. I opstartsfasen var jeg igen til et par møder med Esbjerg Erhvervsudvikling, og jeg synes der var god hjælp at hente. Det er der stadig, og jeg synes det er dejligt at de vil hjælpe iværksættere som jeg godt igang.

Opstartsfasen var en enormt spændende, men også hård, tid. Når min søn var puttet, brugte jeg alle mine aftener (og nogle gange det halve af natten) på at få virksomheden op at køre. Der var virkelig meget der skulle laves og mange nye og spændende ting jeg skulle sætte mig ind i. Der skulle regnes priser, laves hjemmeside og jeg skulle sætte mig ind i regnskab. Ikke mindst brugte vi vinteren over på at sætte campingvognen i stand, som min kæreste og hans bror havde hentet hjem fra Berlin. Det var kærlighed ved første blik da jeg faldt over “Frøkenen” på nettet i min søgen efter den perfekte vintage campingvogn. Da vi hentede den hjem var den brun, og da jeg tog ud og afleverede den hos autolakeren havde jeg min blå kitchenaid køkkenmaskine med under armen. Efter en gang maling udvendig og en større ombygning indvendig, var hun klar til at rykke ud til en masse fester og events.

Det var lidt omkring hvordan ideen opstod og hvordan det har været at “springe ud” som iværksætter. Jeg håber du har lyst til at følge min nystartede blog, hvor der vil komme indlæg om mine ture med Frøkenen, og hvor jeg vil dele en masse gode kageopskrifter med jer.

Hav en dejlig weekend 🙂

Veteran campingvogn

Festpynt og campingvogn

Kagebord

Rullende vintage café

Cupcakes

De flotte billeder af taget af Anne Cathrine Omann som står bag bloggen http://www.blaanord.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *