Jeg elsker at eksperimentere med nye kageopskrifter, men lige når det kommer til æblekage, så er det næsten altid tante Ruths æblekage med kanel og marcipan der vinder. Opskriften har jeg med hjemmefra, hvor min mor har bagt den utallige gange, og som navnet antyder har hun opskriften fra min tante Ruth. Æblekagen er virkelig lækker, og den er tilmed hurtig og nem at lave:
Ingredienser
- 100 g. margarine
- 150 g. sukker
- 150 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 æg
- 6 æbler
- Marcipan
- Kanelsukker
Fremgangsmåde
- Bland sukker, mel og bagepulver i en skål
- Hæld smeltet margarine og æg ved, og rør det sammen
- Skrald æblerne og skær dem i skiver. Læg dem i en form, ca. 28 cm.
- Riv lidt marcipan over æblerne og drys med kanelsukker.
- Tilsidst fordeles dejen ud over æblerne. Gem evt. lidt af æblerne til at pynte med ovenpå, som jeg har gjort på billedet.
Æblekagen bages 30-40 minutter i ovnen ved 170 grader.
Æblekage med kanel og marcipan smager rigtig godt med creme fraiche, flødeskum eller vanilieis til.
Skriv et svar