
Januar er årets sundeste måned, og hvad gør man så, når man har en kageblog? Så må man igang med at tænke noget sundhed ind i kageopskrifterne, og jeg vil derfor dele en opskrift på en lidt sundere udgave af æblemuffins, hvor hvedemelet er erstattet af fuldkornshvedemel.
Æblerne er med til at gøre disse æblemuffins lækre og svampede. Æbler egner sig bare rigtig godt til bagværk og desserter, og så er det en af de sundeste frugter man kan spise – et æble om dagen holder lægen fra døren, som man siger 🙂 Så det er bare om at få spist en masse lækre danske æbler, mens de stadig er i sæson.
Prøv også denne lækre æblekage
Opskrift på sunde æblemuffins
Ingredienser
Ca. 9 stk.
- 0,5 dl rapsolie
- 125 g rørsukker
- 1 dl yoghurt naturel
- 40 g. hasselnødder
- 125 g fuldkorshvedemel
- 1,5 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 1 æble i tern
Fremgangsmåde
- Pisk rapsolie, rørsukker og yoghurt.
- Bland fuldkornshvedemel, kanel, kardemomme, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål.
- Rør det i yoghurt-blandingen sammen med ægget.
- Skær æblet i små tern og rør det i dejen.
- Hak hasselnødderne og rør dem i – hold evt. lidt tilbage til at drysse over inden de kommer i ovnen.
- Kom dejen i forme, og pynt evt. med tynde skiver æble og hakkede mandler.
- Bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 18-20 minutter.


Summary

Recipe Name
Æblemuffins
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar