
Jeg har længe haft lyst til at bage en talkage, som er blevet så populære – det må efterhånden være den mest instagrammede kage! Det blev så til en bogstavkage, da jeg ville overraske min mor med en lækker kage til mors dag.
Den ser ud af meget, men er ganske nem at lave. Kagen er bagt i en bageform på ca. 25×35 cm., og skåret ud som et M (jeg har vedhæftet en skabelon nederst i indlægget). Jeg har dekoreret den med hvid chokoladecreme i en sprøjtepose med rund tyl, og pyntet med små marengs, hjerte vingummier, blomster, hindbær og jordbær.
LÆS OGSÅ: Inspiration til mors dag
Bogstav- og talkager er super fine og gode til mange forskellige anledninger. Man kan lave dem i et utal af varianter, med lige det man foretrækker – lagkagebunde, mørdejsbunde, browniebunde osv., og med forskellig topping, fx cremer, mousse eller frosting.
Når kagen er skåret ud, er der kagerester som kan bruges i hjemmelavede romkugler. Jeg har altid en frysepose med poseklemme liggende i fryseren, som jeg løbende kan fylde kagerester i.
Ingredienser
Kagebund
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 3 æg
- 325 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl mælk
Hvid chokoladecreme
- 2 bl husblas
- 3,5 dl piskefløde
- 140 g hvid chokolade
Fremgangsmåde
Kagebund
- Kom smør og sukker i en skål og pisk til det er lyst og luftigt.
- Pisk herefter æggene i, et af gangen.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
- Vend det i æggeblandingen, skiftevis med mælken.
- Kom dejen i en smurt form på ca. 25×35 cm. (bare skabelonen kan passe i formen:-)
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min
- Lad den køle helt af, inden du skærer den ud efter skabelonen. Kom den evt. en tur i fryseren, så er den nemmere at skære ud, og du får et fint snit.
Hvid chokoladecreme
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Hak chokoladen fint.
- Varm piskefløden op i en gryde, til den er lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen. Kom den hakkede chokolade i gryden og rør til chokoladen er smeltet.
- Vrid husblassen fri for vand og kom det i den varme creme. Rør godt rundt til husblassen er opløst.
- Kom husholdningsfilm over skålen, helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens.
- Stil cremen i køleskabet mindst 5 timer, og gerne natten over.
- Pisk cremen med en håndmikser eller røremaskine, til den rette konsistens, hvor den kan sprøjtes ud og holde formen.
- Kom cremen i en sprøjtepose og dekorer den med en passende tyl. Jeg har brugt denne runde tyl fra Bagetid.
- Pynt din bogstavkage med lige det du har lyst til. Jeg brugte små marengs, hjerte vingummier, blomster, hindbær og jordbær.




Skriv et svar