
Disse cheesecake i glas er geniale at tage med på picnic – dejligt praktiske. De små glas med cheesecake er også en god dessert når der kommer gæster, da de kan laves dagen i forvejen. Det er en fin lille dessert at servere, og vil helt sikkert vække glæde ved gæsterne. Bind evt. små træskeer rundt om.
Det er første gang jeg prøver at lave cheesecake i glas, men det er bestemt ikke sidste gang. Det er hurtigt og nemt at lave, og man skal ikke bruge husblas.
Cheesecake er blevet en meget populær dessert, og det forstår man godt – det smager fantastisk, og har bare det hele; en lækker sprød bund, frisk og let syrlig flødeostecreme og lidt sødt på toppen.
Rundt omkring på nettet kan man finde et væld af spændende varianter. Jeg har faktisk kun prøvet mig med den helt klassiske udgave, men jeg må snart prøve at begive mig ud i en ny spændende variant, f.eks. med oreos.
Cheesecake i glas
Ingredienser
- 100 g. digestive kiks
- 50 g. smør
- 200 g. naturel flødeost
- 1 dl. creme fraiche 18%
- 5 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. limesaft
- 2 dl. piskefløde
- Jordbærsirup
Fremgangsmåde
- Blend kiksene eller knus dem i en frysepose.
- Smelt smørret og bland det sammen med de knuste kiks. Fordel det i bunden af glassene og pres det let sammen.
- Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og limesaft sammen i en skål.
- Pisk fløden til skum, og vend det i.
- Fordel ostecremen i glassene, brug evt. en sprøjtepose.
- Stil dem på køl til de skal serveres. Hvis du laver dem dagen i forvejen, så vent med at hælde siruppen til de skal serveres, da det kan trænge ned i ostecremen.



Skriv et svar