Chokoladecupcakes med hindbærfrosting er en af favoritkagerne herhjemme, og det var også det Sylvester bad om at jeg bagte til et arrangement i børnehave og dagpleje for nylig.
Chokolade og hindbær går bare rigtig godt sammen, og hindbærsæsonen er så småt ved at gå i gang, så det er en oplagt mulighed for at få brugt nogle af de friske røde bær.
Til frostingen har jeg brugt tylle 1M fra Wilton, da jeg synes den giver en flot “swirl.” Opskriften på frostingen er fra bogen “Julias Cupcakes”, som er en rigtig god og lærerig bog når det kommer til at fremtrylle fine og lækre cupcakes.
Hvis du har lyst til at kaste dig ud i at lave chokoladecupcakes med hindbærfrosting, så får du opskriften lige her:
Chokoladecupcakes med hindbærfrosting
Cupcakes
Ca. 20 stk.
- 250 g. mel
- 225 g. sukker
- 1 tsk. natron
- 50 g. kakao
- 1 tsk. vaniliesukker
- 1 dl. mælk
- 100 g. smeltet margarine
- 2,5 dl. yoghurt naturel
- 1 æg
- 150 g. grofthakket chokolade
Hindbærfrosting
- 75 g. blødt smør
- 550 g. flormelis
- 0,75 dl. lun mælk
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g. blendede hindbær
Fremgangsmåde
Cupcakes
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, og bland de våde ingredienser i en anden skål.
Bland det tørre med det våde + 2/3 af chokoladen og pisk det sammen. Kom dejen i forme og frys med resten af chokoladen. Brug evt. en bageform beregnet til cupcakes, så de holder formen under bagningen.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 14 min. Test med en kødnål om de har fået nok.
Hindbærfrosting
Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det til en luftig creme. Det er vigtigt at mælken kun er lillefingervarm, ellers bliver frostingen for blød, og kan ikke holde formen.
Når du kan trække frostingen op i en spids med din elpisker, og spidsen ikke falder sammen, så er frostingen færdig. Du kan evt. tilsætte lidt mere flormelis hvis den virker for blød.
Nu er du klar til at fylde frostingen i en sprøjtepose og pynte dine cupcakes.
Tip
Hvis du ikke har friske hindbær, kan du pynte dem med frysetørret hindbær.

Skriv et svar