I dag har jeg eksperimenteret med citronkage, og synes jeg er kommet frem til et så godt resultat, at jeg gerne vil dele opskriften her. Citronen giver en frisk og lækker kage, og jeg elsker kombinationen af noget sødt og syrligt.
Jeg har bagt dem i små bageforme, som jeg synes giver nogle små fine kager. Man kan sagens bage dem i en springform, eller hvad man nu har lyst til. Måske vil du bage små lækre citron cupcakes? Mulighederne er mange.
Citronkagerne er til min svigermors fødselsdag i aften. Børnene glæder sig til at fejre farmor, og Sylvester har allerede i morges hængt skjorte og slips frem, så han kan blive fin i tøjet til hendes fødselsdag.
Udover fødselsdagsfejring har vi ikke de vilde planer i weekenden, hvilket er rigtig skønt. Efter en periode hvor jeg har været meget ude med min lille food truck, først til konfirmationer og herefter bryllupper, så er det rart nu at kunne slappe af i weekenderne. Om en uge går vi på tre ugers sommerferie sammen, det bliver SÅ skønt.
Opskrift på citronkage
Ingredienser
- 225 g. sukker
- 3 æg
- 250 g. mel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 usprøjtet citron
- 200 g. smør
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt.
Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål og rør det sammen med æggeblandingen.
Skyl citronen og riv skallen. Halver den, pres saften ud og rør det i dejen.
Smelt smørret ved svag varme og rør det i.
Smør den kageform du vil bage din citronkage i. Det kan være i en springform (ca. 22 cm.) eller i små forme som jeg har gjort.
Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter, hvis du bager i en springform. Mine små kager har fået ca. 20 min. Tjek med en kødnål eller gaffel om kagerne har fået nok.
Tip
Lav en glasur af flormelis, vand og citronsaft. Juster smagen alt efter hvor syrligt du kan lide det til din citronkage.
Pynt evt. kagerne med lidt revet citronskal.

Skriv et svar