
Disse dadelkugler med lakrids er super gode! De er tilmed nemme og hurtige at lave.
Dadelkuglerne er lækre og søde, men ikke tilsat sukker. De er derfor et godt alternativ til slik og kage. Decideret sunde er de måske ikke, men i hvert fald mindre usunde, end hvad man ellers kan finde på at proppe sig med, når den søde tand melder sig.
LÆS OGSÅ: Lækre lakrids marengs
Du kan variere dadelkugler med forskelligt fyld og pynt, som du selv finder på. Denne variant er med cashew nødder og trillet i rålakridspulver, men prøv dig frem med forskellige slags nødder, havregryn, kokosmel, kakaopulver, eller hvad du nu har i gemmerne.
Opskrift på nemme dadelkugler
Ca. 14 stk.
Ingredienser
- 150 g dadler, uden sten
- 40 g cashew nødder
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakao, usødet
- ca. 1-2 spsk vand
- rålakridspulver
Fremgangsmåde
- Kom dadler, cashew nødder, vaniljesukker og kakao i en blender eller foodprocessor.
- Blend det hele godt sammen til en blød masse uden klumper. Tilsæt evt. lidt vand undervejs til det har den rigtige konsistens.
- Tril massen til små kugler og rul dem i rålakridspulver.
- Opbevar dadelkuglerne i en lukket beholder i køleskabet.


Skriv et svar