Her får du opskriften på de lækreste donuts – den syndige, men absolut bedste udgave, hvor de er friteret i olie.
Donuts kan laves på flere forskellige måder. Nogle bruger en form og bager dem i ovnen. Man kan også rulle dejen ud og bruge udstikkere til at lave dem med. Jeg har blot rullet dejen i aflange “pølser” og samlet enderne, det fungerede rigtig fint. Man kan også få en donut-maker og lave små søde mini donuts.
Det er kun fantasien der sætter grænser når kagerne skal pyntes. Man kan blot vende dem i sukker eller flormelis. Ofte er de dyppet i glasur, og pyntet med krymmel, hakkede nødder, hakket chokolade eller frysetørrede bær.
De er bedst når de er frisklavede, og det er jo en god undskyldning for at få dem spist i en fart 🙂
Donuts
Ingredienser
- 55 g smør
- 2 dl mælk
- 20 g gær
- 2 stk æg
- 85 g sukker
- 0,5 tsk salt
- 500 g mel
- 1 tsk vaniljesukker
- vegetabilsk olie til friturestegning
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Tag det af varmen.
- Når blandingen er lillefingervarm, røres gæren ud heri.
- Tilsæt æg, sukker, salt og vaniljesukker, og rør det sammen.
- Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt det godt.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Slå dejen ned, og del den i ca. 14 stykker. Tril hvert stykke til en pølse, saml enderne til en ring. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Varm olien op i en gryde. Den skal være godt varm, så olien syder når der kommer en donut i. Friter et par donuts ad gangen, indtil de er gyldne og færdigstegte – det tager ikke særlig lang tid. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Dyp den ene side i glasur og pynt evt. med krymmel eller andet.
Skriv et svar