
Til Sigrids Frost fødselsdagsfest fik vi en lækker Elsa kage. Sigrid elsker chokolade og blåbær, så den er lavet med 3 chokoladebunde og blåbærmousse i mellem. Bundene blev rigtig lækre og saftige, og blåbærmoussen var dejlig frisk til. Jeg fik desværre ikke taget et billede af, hvordan kagen så ud indeni – men flot det var det, og med den lilla farve fra blåbærmoussen, var den lige i skabet til Frost temaet 😉
Elsa kagen er pyntet med fondant snefnug, Elsa kagefigur, kagelys og en flagranke jeg har lavet af papirsugerør, snor og små flag af sølv tape.
LÆS OGSÅ: Ideer og opskrifter til Frost fødselsdag
Opskrift på Elsa kage / Frost kage
Ingredienser
Chokoladebunde:
- 200 g hvedemel
- 450 g sukker
- 85 g kakaopulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1 tsk salt
- 2,5 dl kærnemælk
- 1,25 dl rapsolie
- 2 æg
- 2 dl vand
Blåbærmousse:
- 5 blade husblas
- 350 g blåbær (gerne fra frost)
- 4 spsk flormelis
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche
Smørcreme:
- 250 g smør
- 500 g flormelis
- 1 tsk vaniljepasta
- Mælk
- Frugtfarve
Fremgangsmåde
Chokoladebunde:
- Bland først de tørre ingredienser i en skål; hvedemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt.
- Pisk herefter de våde ingredienser sammen i en anden skål; kærnemælk, rapsolie, æg og vand.
- Pisk kærnemælksblandingen sammen med de tørre ingredienser, til dejen er ensartet.
- Fordel dejen i 3 smurte springforme på ca. 20-22 cm. (eller bag dem af flere omgange hvis du ikke har 3 stk.) Jeg kom bagepapir i bunden så de var nemmere at få af formen.
- Bag bundene i ca. 25 min. ved 175 grader. Tjek med en tandstik om de har fået nok.
- Lad dem køle af i formen i ca. en halv time til de har sat sig, og kom dem herefter på en rist hvor de kan køle helt af.
Blåbærmousse:
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Kom blåbær, flormelis, citronsaft og vaniljesukker i en gryde og giv det et opkog.
- Tag det af varmen og blend med en stavblender.
- Vrid husblassen fri for vand, kom det i blåbærmassen og rør rundt til det er opløst.
- Stil det i køleskabet og lad det køle helt af.
- Pisk fløden til let skum. Kom cremefraiche i og pisk det godt sammen.
- Kom et par skefulde flødeskum i blåbærmassen og rør det godt sammen. Vend herefter resten af flødeskummet i blåbærmassen.
- Nu skal kagen samles. Saml den direkte på et lagkagefad og brug en justerbar kagering og kageplast til at holde på moussen og sikre en flot lige kant. Indstil kageringen så den passer til bundene og kom kageplast på indersiden.
- Læg den første bund i formen og kom herefter halvdelen af blåbærmoussen i. Læg en bund ovenpå og pres den let ned. Kom resten af blåbærmoussen ovenpå og herefter den sidste bund på.
- Stil kagen på køl i mindst 4 timer så blåbærmoussen kan nå at stivne.
- Fjern kageringen og kagefolien, og den er klar til at blive smurt op med smørcreme.
Smørcreme:
- Pisk smør, flormelis, vaniljepasta og en smule mælk rigtig godt sammen, til det er lyst og luftigt. Juster undervejs med mælk til det har en god konsistens, men pas på med at komme for meget i så det bliver for flydende.
- Smør kagen op – her giver en god kagespartel et flot resultat.
- Når kagen er helt dækket til med smørcremen, er en dejskraber god til at rette smørcremen til, så kagen bliver jævn og skarp. Undervejs skrabes det overskydende smørcreme af på kanten af skålen.
LÆS OGSÅ: Hvid chokolademousse a la Olaf






Hej har lige lavet kagen og så vil jeg lige høre om skal de 3 bunde skal være meget klistret for de er så an hel dejet hilsen den bekymret far der skal holde fødselsdag for min datter i morgen…..
Hej,
Det er brownie bunde, så de skal være lidt “klistrede”.
Er de kølet helt af? Så bliver de mere faste i konsistensen.
Håber at det bliver en vellykket kage, og at I får en skøn fødselsdag i morgen.
Venlige hilsner
Gitte
Hvor mange personer er kagen til?
Mange kagehilsner
Jette
Omkring 12 personer 🙂