
Der skal EM kage til, når der skal heppes på de danske drenge i EM i fodbold. Denne gang blev det en lækker flagkage lavet af en brownie bund og hvid chokolademousse. Det danske flag er lavet af forskellige røde bær – jordbær, hindbær og kirsebær.
Opskrift på EM kage
Ingredienser
Brownie:
- 125 g smør
- 125 g mørk chokolade
- 3 æg
- 250 g rørsukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 2 spsk kakaopulver
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk fint salt
- 150 g valnødder (kan undlades)
Hvid chokolademousse:
- 200 g hvid chokolade
- 5 dl piskefløde
- 1 husblas
Fremgangsmåde
Brownie:
- Smelt smør og hakket chokolade i en gryde ved lav varme.
- Pisk æg og rørsukker til det er lyst og luftigt.
- Bland de tørre ingredienser; vaniljesukker, hvedemel, kakaopulver, bagepulver og fint salt.
- Vend de tørre ingredienser i æggeblandingen.
- Vend den smeltede chokolade i.
- Hak valnødderne og vend dem i dejen.
- Kom dejen i en firkantet form (ca. ?? x ?? cm.) og bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min.
Hvid chokolademousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hak chokoladen.
- Varme fløden op til kogepunktet og tag gryden af varmen.
- Kom den hakkede chokolade i og rør rundt til det er smeltet.
- Klem husblassen fri for vand og rør det i.
- Kom chokolademoussen på køl.
Summary

Recipe Name
EM kage
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar