
Endelig er det tid til at spise fastelavnsboller – masser af dem! De findes i et væld af forskellige varianter, og det er svært ikke at blive fristet, når man går forbi bagerens vindue.
Disse hjemmelavede fastelavnsboller med blåbær og lakrids er virkelig lækre. De er lavet af wienerdej med remonce og fyldt med lækker blåbærskum, smagt til med rålakridspulver. Er man ikke så meget til lakrids, kan man blot undlade dette.
Wienerdej er lidt tidskrævende at lave, men det er bestemt ventetiden værd. Det kan godt virke lidt uoverskueligt, men når først man har forstået teknikken, er det faktisk ganske ligetil.
LÆS OGSÅ: Sådan arrangerer du en skøn fastelavnsfest for børn
Opskrift på fastelavnsboller med blåbær og lakrids
9 stk.
Ingredienser
Wienerdej:
- 25 g gær
- 1 dl iskoldt vand
- 25 g sukker
- 1 æg
- 250 g mel
- 1/2 tsk salt
- 200 g koldt smør
Remonce:
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 50 g marcipan
Blåbærskum med lakrids:
- 200 g frosne blåbær
- 6 spsk sukker
- 1 tsk rålakridspulver
- 0,5 l piskefløde
Fremgangsmåde
Wienerdej:
- Rør gæren ud i iskoldt vand. Tilsæt sukker, salt, æg og mel.
- Ælt dejen kort, til den lige hænger sammen.
- Rul dejen ud til en firkant på 30 x 20 cm.
- Bank smørret fladt med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir., til det måler 15 x 20 cm.
- Læg smørret på den ene side af dejen, og fold den anden halvdel af dejen henover smøret. Klem dejen godt sammen i siderne, så smørret er lukket helt inde. Læg dejen i køleskabet i 30 min. (I ventetiden kan du evt. lave remonce og blåbærskum)
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et melstrøet bord, til den er ca. 1 cm. tyk.
- Fold 1/3 af dejen fra den ene side ind mod midten. Fold herefter 1/3 fra den anden side henover, så der bliver 3 lag dej. Læg igen dejen på køl i 30 min.
- Gentag udrulningen 2 gange mere, men uden dejen kommer i køleskabet. Ved hver udrulning skal dejen vendes, så den bliver rullet på det modsatte led hver gang.
- Rul dejen ud til den måler 25 x 25 cm. og del den i 9 firkanter.
- Fordel remoncen, fold hjørnerne ind mod midten og klem enderne godt sammen.
- Læg dem på bagepapiret med samlingerne nedad, og lad dem hæve i ca. 30 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag dem 12-15 minutter ved 180°.
Remonce:
- Ælt smør, sukker og marcipan sammen til en blød og ensartet masse.
Blåbærskum med lakrids:
- Bring blåbær og sukker i kog i en gryde og kog det godt igennem.
- Tag gryden af varmen og blend det til der ikke er flere hele bær. Lad det køle helt af – stil det evt. i fryseren.
- Pisk fløden til en fast flødeskum og vend blåbærmassen i.
- Smag til med rålakridspulver.
- Kom det i en sprøjtepose og fordel det i fastelavnsbollerne.
- Pynt med hvid glasur, friske blåbær og et drys lakridspulver.



Skriv et svar