
Uhyggeligt gode Halloween donuts med lyserødt spindelvæv – slet ikke til at stå for! Donuts er ærkeamerikansk bagværk, som skal koges i en gryde med olie, så de bliver bløde og luftige indeni og sprøde udenpå. Det er faktisk ganske nemt at lave hjemmelavede donuts.
Noget andet der er ærkeamerikansk, er Halloween, som efterhånden også vinder mere og mere indpas i Danmark. Det er der delte meninger om, men herhjemme griber vi enhver mulighed, for at gøre tilværelsen lidt mere kreativ og festlig 🙂
Opskrift på Halloween donuts
Ingredienser
Dej:
- 55 g smør
- 2 dl mælk
- 20 g gær
- 2 stk æg
- 85 g sukker
- 0,5 tsk salt
- 500 g mel
- 1 tsk vaniljesukker
- vegetabilsk olie til friturestegning
Glasur:
- 200 g flormelis
- 1 æggehvide
- Lyserød pastafarve
Fremgangsmåde
- Kom mælken i en gryde og smelt smørret heri. Tag det af varmen.
- Når blandingen er lillefingervarm, røres gæren ud heri.
- Tilsæt æg, sukker, salt og vaniljesukker, og rør det sammen.
- Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt til en glat ensartet dej.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Kom dejen på et meldrysset bord og rul det ud til ca. 1 cm.
- Stik donuts ud med en donut udstikker eller brug et glas til den yderste ring og enden af fx en sprøjtetyl til den inderste ring.
- Rul det overskydende dej ud igen og fortsæt til dejen er brugt.
- Lad dem efterhæve på en bageplade med meldrysset bagepapir i mindst en halv time.
- Kom olie i en gryde og varm den op til ca. 180 grader.
- Friter et par donuts ad gangen, indtil de er gyldne og færdigstegte – det tager ikke særlig lang tid, ca. 1-2 min. på hver side.
- Lad dem dryppe af og afkøle på fedtsugende papir.
- Rør glasuren sammen og dyp den ene side af hver donut.
- Tilsæt herefter en smule mere pastafarve til glasures, så du får en lidt mørkere nuance til at lave spindelvævsmønstret med.
- Kom glasuren i en sprøjtepose med en tyl med lille hul og lav spindelvævsmønster.
LÆS OGSÅ: Spøgelses småkager til Halloween

Summary

Recipe Name
Halloween donuts
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar