
De her Halloween macarons blev simpelthen så lækre! Lige som de skal være – dejligt sprøde udenpå og bløde indeni.
Det er første gang jeg har kastet mig ud i, selv at lave de små franske fristelser, og bestemt ikke sidste gang. 1. portion blev ret så mislykkede, men efter at have justeret lidt på opskriften, synes jeg den sad lige i skabet. Når man lige har fundet teknikken, er macarons faktisk ganske nemme at lave.
De er fyldt med en lækker oreo creme og pyntet med flagermus krymmel, som kan købes lige her. De vil helt sikkert vække glæde til Halloween.
Opskrift på Halloween macarons
Ingredienser
Mandelmasse:
- 150 g mandelmel
- 150 g flormelis
- 55 g æggehvide
Marengs:
- 55 g æggehvide
- 150 g sukker + 20 g
- 50 g vand
- Pastafarve
Oreo creme:
- 0,5 dl piskefløde
- 100 g hakket hvid chokolade
- 50 g blødt smør
- 3 oreos
Pynt:
Fremgangsmåde
Mandelmasse:
- Bland mandelmel og flormelis. Blend det evt. for at få en helt fin konsistens, men dette er ikke nødvendigt. Sigt mandelmel og flormelis.
- Kom æggehviden i og rør det sammen.
Marengs:
- Bring vand og sukker i kog i en gryde til det er 120 grader varmt.
- Pisk imens æggehvider og 20 g sukker til det er luftigt.
- Hæld siruppen i marengsmassen mens du fortsat pisker ved middel hastighed.
- Tilsæt lidt pastafarve og pisk til du har en tyk og glat marengs.
- Vend forsigtigt marengsen sammen med mandelmassen til det har en ensartet konsistens.
- Kom massen i en sprøjtepose med en rund tylle og sprøjt det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal ca. være 3 cm. i diameter. Bank bagepladen i bordet et par gange, så de flyder pænt ud.
- Lad dem stå i ca. 30 min og tørre lidt i overfladen.
- Bag dem i ovnen ved 140 grader i ca. 12-14 minutter.
- Lad dem køle af på bagepapiret, inden de forsigtigt tages af.
Oreo creme:
- Kom fløden i en lille gryde og bring den i kog.
- Tag fløden af varmen og rør den hakkede chokolade i til den er smeltet.
- Rør smør i til det har en glat og ensartet konsistens.
- Blend Oreos og rør det i.
- Kom oreo cremen i køleskabet til det er helt afkølet. Kom det i en sprøjtepose og sprøjt cremen på halvdelen af skallerne, og læg de andre ovenpå. Pynt med små krymmel flagermus, sat fast med lidt glasur.
- Macarons opbevares bedst i en lukket beholder på køl.

Summary

Recipe Name
Halloween macarons
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar