
Til Sigrids fødselsdag fik vi en lækker havfrue kage i form af en 5 års talkage. Den er lavet med lyse lagkagebunde, en lækker vaniljecreme og pyntet med havfruehaler i fondant, marengs og krymmel. Den blev rigtig fin og lækker, og opskriften får du lige her:
Havfrue kage opskrift
Ingredienser
Lagkagebunde:
Dej til 2 stk.
- 6 æg
- 200 g sukker
- 200 g mel
- 4 tsk bagepulver
Vaniljecreme:
- 1/2 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
- 3 dl mælk
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- 30 g maizena
- 5 blade husblas
- 3,5 dl piskefløde
Pynt:
- Krymmel
- Marengs
- Fondant havfruehaler (Jeg brugte denne blå fondant og denne havfruehale form)
Fremgangsmåde
Lagkagebunde:
- Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt.
- Bland mel og bagepulver og vend det sammen med æggeblandingen.
- Fordel dejen i to store bradepander. Dejen er rimelig tyk og vil ikke flyde helt ud i hjørnerne – fordel dejen med en dejskraber så størrelsen passer med den skabelon du skal bruge. Du kan lave din egen eller finde bogstav- og talskabeloner via dette link.
- Bag dem ved 200 grader i 7-8 minutter. Træk bagepapiret over på en rist og lad dem køle af herpå.
Vaniljecreme:
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bring vaniljekorn og stang i kog med mælken.
- Pisk æggeblommer og sukker til det bliver lysere og mere luftigt.
- Sigt maizena i og rør det godt sammen.
- Fisk vaniljestangen op med en ske og hæld den kogende mælk i æggeblandingen mens du pisker. Hæld herefter det hele tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring. Lad det koge et par minutter mens du rører godt rundt. Først bruser cremen op og vil herefter blive tyk.
- Kom vaniljecremen i en skål og dæk med husholdningsfilm helt ned til overfladen. Sæt det herefter i køleskabet.
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Kom 3-4 spsk vand i en gryde og varm det op. Tag det af varmen og kom husblassen i. Lad det smelte under omrøring.
- Pisk fløden til en let flødeskum.
- Tag vaniljecremen ud af køleskabet (den skal ca. have stuetemperatur) og pisk den godt igennem.
- Pisk husblassen i vaniljecremen.
- Vend flødeskummen i med en dejskraber til cremen er glat og ensartet.
- Kom den færdige vaniljecreme i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
- Luk den med en poseklemme og læg den på køl en halv times tid til den har sat sig.
Samling og pyntning af kagen:
- Placer den udklippede skabelon på lagkagebundene og skær dem ud med en lille skarp kniv.
- Løft den første bund over på det fad du vil servere kagen på – brug evt. en palet til at løsne den fra bagepapiret, og som hjælp til at få løftet bunden uden den går i stykker.
- Pynt den med små dupper vaniljecreme og læg herefter den sidste bund ovenpå.
- Pynt igen med små dupper vaniljecreme og pynt herefter med fondant havfruehaler, marengs og krymmel – eller hvad du nu synes talkagen skal pyntes med 🙂




Her kan du finde mere inspiration til fødselsdagen med havfrue tema:
- Ideer og opskrifter til havfrue fødselsdag
- Havfrue cupcakes
- Muslingekager
- Havfrue invitationer
- Croissant krabber
Summary

Recipe Name
Havfrue kage - 5 års talkage
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar