
Nyt år, ny start – jeg har sat mig for at komme helt til bunds i fryseren, og havde frosne hindbær fra sidste års høst der skulle bruges. Og med æggehvider i køleskabet der nærmede sig sidste holdbarhedsdato, var det oplagt at lave hindbærfromage.
Hindbær er bare lig med smagen af sommer. Her på den anden side af jul og nytår, begynder jeg så småt at længes efter sol og sommer. Dog skulle vi gerne nå at have en ordentlig omgang sne inden, især for børnenes skyld. Al den her regn i uendelige mængder, det er bare for trist!
Hindbærfromage er en super lækker og frisk dessert – den perfekte afslutning på en god middag. Ofte ender man med den klassiske citronfromage, der også altid er et hit, men det er også lækkert at prøve lidt andet.
Opskrift på hindbærfromage
Ingredienser
- 3 blade husblas
- 300 g hindbær (friske eller frosne)
- 3 æggeblommer
- 3 æggehvider
- 80 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Kom hindbærrene i en gryde og giv dem et opkog. Rør bærrene ud med et piskeris.
- Tag gryden af varmen, kom den udblødte husblas i og pisk godt med piskeriset til husblassen er opløst
- Lad det stå og køle lidt af mens du pisker æggeblommer med sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen med hindbærrene.
- Pisk fløden til flødeskum. Kom først en tredjedel af flødeskummet i og rør det godt sammen. Vend resten af flødeskummen i.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
- Kom hindbærfromagen i en skål eller små portionsglas og stil dem på køl i 2-3 timer.


Skriv et svar