
I går stod den på hjemmelavede burgere herhjemme, da der skulle hygges lidt ekstra i anledning af starten på vores “mini vinterferie”. Det faldt i god jord!
Hjemmelavede burgerboller smager bare bedre end de færdigkøbte. Det skal vi til at lave noget oftere (det er i hvert fald intentionen), det er jo slet ikke så bøvlet.
Det blev til nogle lækre og luftige hjemmelavede burgerboller, drysset med nigella frø. De traditionelle sesam kan også fint bruges.
Se også opskriften på hjemmelavede hotdogs med agurkerelish og stegte løgringe.
Gårsdagens burger blev en klassisk udgave med bøf, ost, tomat, bacon, syltet agurk, rødløg og chili-mayo.
Som tilbehør lavede vi rodfrugtfritter af rødebede, gulerod, pastinak og søde kartofler. Virkelig lækkert og et godt alternativ til de sædvanlige pomfritter.
Hjemmelavede burgerboller
Ingredienser
- 25 g. gær
- 1,5 dl. vand
- 1,5 dl. mælk
- 2 stk. æg
- 1 spsk. sukker
- 1,5 tsk. salt
- 600 g. mel
- 75 g. blødt smør
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt mælk, æg, sukker og salt, og rør det sammen.
- Rør melet i lidt efter lidt, gerne i en røremaskine.
- Kom det bløde smør i, og ælt det godt til dejen er glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
- Skrab dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 lige store stykker (alt efter hvor store man vil lave dem).
- Tril dem som boller, kom dem på en bageplade og tryk dem let flade.
- Lad dem efterhæve i 30 min.
- Pensel dem med sammenpisket æg og drys med nigella frø eller sesam.
- Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter.



Skriv et svar