Hotter, varm hund, Karl Stegger i åben kiste, eskimo i kajak, død indianer i kano… kært barn har mange navne.
Menuen har stået på hjemmelavede hotdogs til aftensmad herhjemme i dag. Det var et hit – der ér bare ikke noget som en god hotdog skyllet ned med en kold cola.
Den traditionelle danske hotdog er med sennep, ketchup og remoulade. Den er toppet med syltede agurker, samt rå og ristede løg.
Rundt omkring i verden fås hotdoggen i mange forskellige udgaver. I Sverige spises de med kartoffelmos og rejesalat. Jeg har aldrig prøvet det, og har lidt svært ved at forestille mig at det er en god kombination. Men det må prøves næste gang jeg kommer på den anden side af sundet. I Mexico foretrækker de deres hotdogs med avocado, salsa, tortilla chips og selvfølgelig jalapenos.
Jeg havde lyst til at prøve en lidt anden udgave end den traditionelle, men den indeholder stadig de traditionelle danske ingredienser. Det blev til hjemmelavede hotdogs med brød bagt med grahamsmel, sennep i bunden og på toppen ketchup, agurkerelish og stegte løgringe.
Hjemmelavede hotdog brød
Ingredienser
- 1,5 dl. vand
- 25 g. gær
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. olie
- 1 æg
- 50 g. grahamsmel
- 300 g. hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, sukker, olie og æg, og rør det sammen.
Tilsæt grahamsmel og hvedemel (hold lidt tilbage til det skal æltets og formes efter hævning). Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket en times tid.
Slå dejen ned og form 8-10 pølsebrød. De hæver til ca. dobbelt størrelse. Læg dem tæt, de må gerne vokse sammen under hævningen.
Lad hotdog brødene efterhæve ca. 30 minutter.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter til de er gyldne.
Agurkerelish
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 rødløg
- 3/4 dl. eddike
- 1/2 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1/2 dl. vand
- 1 tsk. maizena
Fremgangsmåde
Riv agurken og kom det i en sigte. Pres vandet fra.
Skær rødløget i små tern. Varm olien op på en pande og steg løgene let.
Kom eddike, sukker og salt ved, og lad det koge op.
Rør Maizena ud i vandet og kom det ved, sammen med agurken. Steg det ca. 5 minutter.
Lad det køle af i køleskabet til det skal bruges til de hjemmelavede hotdogs.
Stegte løgringe
Ingredienser
- 2 løg
- Hvedemel
- Olie til at fritere i
- Salt
Fremgangsmåde
Skær løgene i tynde skiver, skil dem fra hinanden og vend dem i en skål med mel.
Kom dem i en sigte for at ryste det overskydende mel fra.
Varm olie op i en lille gryde til det syder.
Kom løgringene i lidt af gangen, og steg dem ca. 2 min. til de er let gyldne.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Drys med lidt salt.

Skriv et svar