Her er mit bud på en valentinskage til Valentinsdag. Valentinsdag nærmer sig, og den 14. februar er “de elskendes dag” hvor mange par forkæler hinanden. Egentlig har jeg altid syntes det bare var en typisk kommerciel amerikansk tradition. Men efter at have fået børn, er det en kærkommen lejlighed til lige at stoppe op og huske hinanden i en travl hverdag.
Jeg har været i køkkenet og her et mit bud på en lækker kage til fejring af kærligheden på valentinsdag. Det blev til en hjerteformet chokoladekage i to lag, med chokoladefrosting imellem. Til valentinsdag er det populært at give chokolade og blomster, og derfor faldt valget på en chokoladekage pyntet med fine blomster. Hvis nogle har lyst til at give sig i kast med en valentinskage, kommer opskriften lige her:
Opskrift på valentinskage
Chokoladebunde
- 250 g. mel
- 1 tsk. natron
- 225 g. sukker
- 50 g. kakao
- 1,25 dl. mælk
- 100 g. smeltet margarine
- 2,5 dl. yoghurt naturel
- 1 æg
Bland de tørre ingredienser i en skål, og bland de våde ingredienser i en anden skål. Bland det tørre med det våde og pisk med en håndmixer eller røremaskine. Kom dejen i forme. Jeg har brugt en hjerteform der måler 22 cm. både i højde og bredde. Bag bundene ved 200 grader i ca. 10-15 min.
Chokoladefrosting
- 500 g. flormelis
- 3 tsk. vanilie
- 2 dl. nesquickpulver
- 100 g. blødt smør
- 1 dl. mælk
Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det luftigt med en håndmixer eller røremaskine.
Når bundene er kølet af, samles de med et lag frosting imellem. Smør også frosting på toppen af kagen og pynt med blomster.

Skriv et svar