
Så er det blevet sæson for hyldeblomst, og i år har ungerne og jeg lavet en lækker hyldeblomstsirup af de dejligt duftende hvide skærme. Et hyggeligt lille projekt for store og små.
Her i weekenden har vi planer om at spise hyldeblomstsiruppen til pandekager, og lave lækre drinks. Sigrid og Sylvester elsker at få en fint pyntet børnedrink med danskvand og hyldeblomstsirup. Vi snupper en hyldeblomst Gin Hass – så lækkert 🙂
Hyldeblomstsirup opskrift
Ingredienser
- 15 hyldeblomstskærme
- 1 øko citron
- 5 dl vand
- 650 g rørsukker
- 1 tsk citronsyre
Fremgangsmåde
- Kom vand og rørsukker i en gryde og bring det i kog.
- Lad det koge ca. 10 min. ved middel varme, til det er let tyknet.
- Rør 1 tsk citronsyre i siruppen.
- Skær en citron i skiver og kom den i en skål sammen med hyldeblomstskærmene. Vi plejer ikke at skylle dem, da meget af smagen sidder i den pollen der vil blive vasket af hvis man skyller den. Istedet ryster vi dem fri for smådyr.
- Hæld den kogende sirup over hyldeblomsterne og sæt blandingen på køl til næste dag.
- Si hyldeblomster og citron fra, og hæld siruppen på rene skoldede flasker.
Summary
Recipe Name
Hyldeblomstsirup
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar