I dag er der dømt regnskabsdag, og så skal der altså lidt sødt til. Jeg har bagt kærnemælkshorn med marcipan og hindbær, som er meget populære herhjemme. De er super lækre, og laves hurtigt og nemt, blot med en klump marcipan og en lille teskefuld hindbærmarmelade som fyld. Tilsidst har jeg pyntet dem med glasur og frysetørret hindbær.
For nylig var jeg heldig at få fingrene i den fine gamle pastelblå skrivemaskine, som ses på billedet nederst. Det er en Optima skrivemaskine i meget god stand, og der medfulgte originale bånd, farve, instruktionsbog, pensler osv.
Ok, det kan godt være jeg skifter skrivemaskinen ud med mac’en når jeg skal igang med regnskabet – men fint ser det altså ud.
Opskrift på kærnemælkshorn
16 stk.
Ingredienser
- 100 g. smør
- 1,5 dl kærnemælk
- 50 g. gær
- 1/2 tsk. salt
- 50 g. sukker
- 1 æg
- 400 g. mel
- marcipan
- hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde ved svag varme og tilsæt kærnemælken.
Hæld blandingen i en skål og smuldr gæren heri. Rør rundt til det er opløst.
Tilsæt salt og sukker og rør det rundt.
Rør æg og mel i, og ælt dejen til den er smidig og glat.
Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Ælt dejen igennem efter hævning og del den i to. Rul den ud i to cirkler på et meldrysset bord, og skær hver cirkel ud i 8 lige store trekanter.
Læg en klump marcipan og en lille teskefuld hindbærmarmelade på det brede stykke på hver trekant. Rul dem sammen til et horn, og læg dem på en bageplade sammenføjningen nedad.
Lad kærnemælkshornene efterhæve tildækket i 15 minutter.
Pensel dem med et sammenpisket æg.
Bag dem i ovnen ved 170 grader i ca. 12-15 minutter.
Lad kærnemælkshornene afkøle på en bagerist, og dekorer dem evt. med glasur og frysetørret hindbær.
Tip
Kærnemælkshorn er bedst når de er friskbagte, men kan også fint opbevares i en lufttæt beholder i et par dage – lun dem evt. inden servering. De egner sig også til frysning.
Pssst…. Er du også vild med marcipan i bagværk, så skulle du prøve tante Ruths æblekage med marcipan og kanel.

Skriv et svar