Mhh, duften af hjemmebagte kanelsnegle der breder sig i køkkenet! Kanelsnegle bliver man bare aldrig træt af. Der er ikke noget at sige til, at det er populært bagværk – hvem kan ikke lide kanelsnegle?
Ud af den portion jeg bagte, lavede jeg nogle af dem i støbejernspanden på billedet, og resten på en bageplade. Begge dele er rigtig lækkert, men jeg foretrækker klart dem i pande eller fad. De bliver dejligt bløde og snaskede, og fyldet bliver hvor det skal være. Man undgår tørre kanter på kanelsneglene, når de “vokser sammen.”
De kan sagtens fryses ned, og er rare at have i fryseren når der kommer gæster. Glasur på toppen er prikken over i’et.
Opskrift på kanelsnegle
Ca. 20-25 stk.
Ingredienser
Dej:
- 50 g. gær
- 2,5 dl. mælk
- 100 g. smør
- 2 æg
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk. kardemomme
- ca. 550 g. hvedemel
Remonce:
- 150 blødt smør
- 150 sukker
- 1 spsk kanel
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde og lun mælken heri. Det skal være lillefingervarmt.
Kom det i en skål og opløs gærret heri.
Rør æg, sukker, salt og kardemomme i.
Tilsæt melet lidt efter lidt. Dejen må ikke blive for tør, den må gerne være lidt klæbrig.
Ælt dejen godt igennem og lad det hæve en halv times tid.
Lav imens remoncen klar, ved at røre blødt smør, sukker og kanel sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord med form som et rektangel.
Smør remoncen ud over dejen, og rul det sammen på den lange led.
Skær dem over med en tykkelse på ca. 3 cm. og læg dem i et fad eller på en bageplade. På bagepladen tages den yderste “snip” og lægges ind under sneglen.
Lad kanelsneglene efterhæve i ca. en halv time og pensl dem med sammenpisket æg.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 min. (alt efter hvor store man laver dem.)
Psst…
Har du prøvet at bage lækre Kærnemælkshorn med marcipan og hindbær??? 😉

Skriv et svar