
Med en masse store lækre appelsiner i frugtskålen den anden dag, slog det mig, at jeg aldrig havde prøvet at bage appelsinkage – og det måtte der laves om på.
Appelsiner kan købes året rundt, men den bedste sæson er ved juletid og frem til påske. Der er de bare allerbedst – store, lækre og saftige!
Det blev til en lækker og svampet appelsinkage, og det er bestemt ikke sidste gang jeg bager den. Jeg har brugt yoghurt i kagen, da jeg synes det er med til at give den en lækker svampet konsistens. Kagen er nem at gå til, og hurtig lavet.
Er du til kager med citrusfrugter, så har jeg også lavet en opskrift på citronmåne – en ægte klassiker man aldrig går galt i byen med!
Jeg har bagt appelsinkagen i en randform, det giver sådan en fin kage synes jeg – men den kan også sagtens laves i en springform eller brødform. Jeg har pyntet kagen med glasur og appelsinskiver – fint ser det ud!
Appelsinkage
Ingredienser
- 200 g. sukker
- 2 stk. æg
- 250 g. mel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl. yoghurt naturel
- 150 g. smør
- 2 stk. appelsiner
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt.
- Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål, og vend det sammen med æggeblandingen.
- Pres appelsinen og rør saften i dejen sammen med yoghurten.
- Smelt smørret og rør det i dejen.
- Smør den form du vil bruge – randform, springform, brødform eller hvad du nu foretrækker.
- Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40 min. Tjek med en gaffel eller kødnål om kagen har fået nok.
- Server kagen med glasur – lav den evt. med appelsinsaft i stedet for vand. Pynt tilsidst med skiver af appelsin.





Skriv et svar