
Mmh, sådan en dejlig frisk og cremet lemon curd smager fantastisk. Den anden dag lavede jeg det til en påskedessert vi fik, med marengs, lemon curd og små påskeæg.
Lemon curd er en engelsk specialitet, hvor den ofte smøres på scones til en klassisk engelsk afternoon tea. Der er et væld af anvendelsesmuligheder, prøv den f.eks. til boller, pandekager, cupcakes, lagkager, som topping på skyr og yoghurt mm. Jeg har en rest i køleskabet, som jeg har planer om at bruge som topping på cheesecake i små glas.
Den skønne citroncreme er nem at lave, det kæver kun lidt tålmodighed, da der skal røres til den tykner. Opskriften er enkel med kun fire ingredienser; citron, æg, sukker og smør.
Opskrift på lemon curd
Opskriften giver ca. 3 dl
Ingredienser
- 3 øko citroner
- 3 æg
- 185 g sukker
- 75 g smør
Fremgangsmåde
- Riv skallen af den ene af citronerne.
- Pres citronerne og kom saften i en lille gryde sammen med sukker og æg.
- Varm blandingen op under omrøring ved middel varme – det må ikke koge, så det skiller.
- Når det begynder at tykne, tilsættes smør og citronskal.
- Hæld det gennem en sigte i et skoldet glas, og kom det i køleskabet.



Skriv et svar