Nu er der ikke længe inden vi går ind i december, og det må være på tide med en juleopskrift. Første juleopskrift herfra bliver på lækre luksus havregrynskugler. Havregrynskugler er en populær klassiker, som er svær at komme udenom til jul.
Jeg har prøvet at lave lidt om på den klassiske udgave, og har lavet en opskrift på hvad jeg vil tillade mig at kalde luksus havregrynskugler 🙂 Jeg synes godt at havregrynskugler kan blive lidt kedelige og “tørre” i det, med de grove havregryn og kokos de som regel rulles i. Derfor har jeg i denne version blendet havregrynene til en lidt finere konsistens. Istedet for kokos har jeg rullet dem i frysetørret hindbær. De er tilsat fløde og smagt til med lidt romessens.
Luksus havregrynskugler
Ingredienser
- 150 g. havregryn
- 100 g. flormelis
- 100 g. blødt smør
- 30 g. kakao
- 3 spsk fløde
- Romessens
- Frysetørrethindbær
Fremgangsmåde
Blend først havregrynene til den konsistens du ønsker.
Ælt havregryn, flormelis, blødt smør, kakao og fløde sammen.
Hvis du synes det er for tørt, kan du tilsætte lidt mere fløde. Hvis det omvendt er for klistret, kan du komme lidt mere havregryn i.
Smag til med lidt romessens.
Tril dejen til runde kugler og rul dem herefter i frysetørret hindbær.
Havregrynskuglerne opbevares i køleskabet i en tætlukket beholder.
Skriv et svar