• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Frøken Fryd

  • Blog
  • Om / kontakt
  • Samarbejde
  • Opskrifter
  • Temafester
  • DIY

Mini cupcakes med Aperol Spritz

by Skriv kommentar

Aperol Spritz cupcakes

Aperol Spritz er en super lækker og forfriskende sommerdrink, og den populære drink er efterhånden at finde på ethvert drinkskort. Men hvorfor stoppe der – hvorfor ikke prøve at lave mini cupcakes med Aperol Spritz? Det måtte afprøves, og resultatet blev langt over forventet. Jeg bagte dem i forbindelse med mit “Girls Night Out” tema, hvor de små lækre og tøsede kager passede perfekt ind.

Jeg kom prosecco i selve kagedejen til mine cupcakes, og aperol i frostingen. De blev rigtig gode, og især frostingen har en lækker og spændende smag af aperol. Aperol er en italiensk likør, som er meget mild, og har en alkoholprocent på kun 11%. Aperol har en flot orange farve og en forfriskende, bittersød smag af appelsiner, urter og rabarber.

Jeg har brugt små hvide papirforme, samt bageform fra bagetid.dk, så de holder formen under bagningen. Man får ca. 24 mini cupcakes ud af opskriften, og det passer med at der er plads til 24 stk. i sådan en bageform.

LÆS OGSÅ: Aperol Spritz

De små indbydende kager, vil også egne sig fint til en stående reception, eller et kagebord, hvor der skal være plads til, at man kan smage på lidt af hvert.

Har du lyst til at give dig i kast med mini cupcakes med Aperol Spritz, kommer opskriften lige her:

Aperol Spritz cupcakes
Udskriv Pin

Mini cupcakes med Aperol Spritz

Antal 24 stk.

Ingredienser

Mini cupcakes

  • 130 g hvedemel
  • 140 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 40 g smeltet smør
  • 1 dl prosecco
  • 1 stk æg

Frosting

  • 75 g blødt smør
  • 325 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk Aperol
  • 1 spsk appelsinsaft

Fremgangsmåde

Mini cupcakes

  • Rør de tørre ingredienser sammen; mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt.
  • Tilsæt æg og prosecco og rør det forsigtet sammen. Hæld smeltet smør i, og rør til det lige er blandet sammen.
  • Kom dejen i små mini papirforme, de skal være ca. 2/3 fyldte. Her er en bageform til mini cupcakes svær at undvære, hvis de skal holde formen.
  • Bag dem i ovnen ved 170 grader (alm. ovn, ikke varmluft) i ca. 12 minutter.
  • Lad dem afkøle helt på en bagerist, inden du kommer frosting på.

Frosting

  • Kom det hele i en skål og pisk det godt sammen med håndmikser eller røremaskine. Hold evt. en del af flormelisen tilbage, så du kan justere på konsistensen, og undgå at den bliver for sej. Hvis frostingen er for blød, kan du til sætte lidt mere flormelis.
  • Når frostingen kan trækkes op i en spids med håndmikser eller røremaskine, uden at spidsen falder sammen, så er frostingen klar.
  • Fyld frostingen i en sprøjtepose og dekorer dine mini cupcakes. Pynt evt. med et lille stykke appelsin.
Aperol Spritz cupcakes
Vintage barvogn
Summary
recipe image
Recipe Name
Mini cupcakes med Aperol Spritz
Author Name
Gitte
Published On

Skrevet i: Opskrifter Tags: cupcakes, kage

Previous Post: « Marengs
Next Post: Aperol Spritz »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Frøken Fryd profilbillede

VELKOMMEN TIL

Frøken Fryd er et festligt og nostalgisk univers, hvor du finder lækre opskrifter, inspiration og DIY’s til din næste fest. Min lille veteran campingvogn “Frøken Fryd” er midtpunktet når der pyntes op til forskellige temafester – kig dig omkring og bliv inspireret 🙂

Nyhedsbrev

Kategorier

  • DIY
  • Iværksætteri
  • Livsstil
  • Opskrifter
  • Temafester

Footer

Nyhedsbrev

Copyright © 2021 Frøken Fryd on the Foodie Pro Theme