
Aperol Spritz er en super lækker og forfriskende sommerdrink, og den populære drink er efterhånden at finde på ethvert drinkskort. Men hvorfor stoppe der – hvorfor ikke prøve at lave mini cupcakes med Aperol Spritz? Det måtte afprøves, og resultatet blev langt over forventet. Jeg bagte dem i forbindelse med mit “Girls Night Out” tema, hvor de små lækre og tøsede kager passede perfekt ind.
Jeg kom prosecco i selve kagedejen til mine cupcakes, og aperol i frostingen. De blev rigtig gode, og især frostingen har en lækker og spændende smag af aperol. Aperol er en italiensk likør, som er meget mild, og har en alkoholprocent på kun 11%. Aperol har en flot orange farve og en forfriskende, bittersød smag af appelsiner, urter og rabarber.
Jeg har brugt små hvide papirforme, samt bageform fra bagetid.dk, så de holder formen under bagningen. Man får ca. 24 mini cupcakes ud af opskriften, og det passer med at der er plads til 24 stk. i sådan en bageform.
De små indbydende kager, vil også egne sig fint til en stående reception, eller et kagebord, hvor der skal være plads til, at man kan smage på lidt af hvert.
Har du lyst til at give dig i kast med mini cupcakes med Aperol Spritz, kommer opskriften lige her:
Mini cupcakes med Aperol Spritz
Ingredienser
Mini cupcakes
- 130 g hvedemel
- 140 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 40 g smeltet smør
- 1 dl prosecco
- 1 stk æg
Frosting
- 75 g blødt smør
- 325 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk Aperol
- 1 spsk appelsinsaft
Fremgangsmåde
Mini cupcakes
- Rør de tørre ingredienser sammen; mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt.
- Tilsæt æg og prosecco og rør det forsigtet sammen. Hæld smeltet smør i, og rør til det lige er blandet sammen.
- Kom dejen i små mini papirforme, de skal være ca. 2/3 fyldte. Her er en bageform til mini cupcakes svær at undvære, hvis de skal holde formen.
- Bag dem i ovnen ved 170 grader (alm. ovn, ikke varmluft) i ca. 12 minutter.
- Lad dem afkøle helt på en bagerist, inden du kommer frosting på.
Frosting
- Kom det hele i en skål og pisk det godt sammen med håndmikser eller røremaskine. Hold evt. en del af flormelisen tilbage, så du kan justere på konsistensen, og undgå at den bliver for sej. Hvis frostingen er for blød, kan du til sætte lidt mere flormelis.
- Når frostingen kan trækkes op i en spids med håndmikser eller røremaskine, uden at spidsen falder sammen, så er frostingen klar.
- Fyld frostingen i en sprøjtepose og dekorer dine mini cupcakes. Pynt evt. med et lille stykke appelsin.



Skriv et svar