
Ølkage er en god gammeldags krydderkage der, som navnet stærkt antyder, indeholder øl. Den er klæg, sprød og sød på samme tid – utrolig lækker, og den perfekte kage til en kold og blæsende vintereftermiddag som i dag.
Ølkage har sin oprindelse i Sønderjylland, og den indeholder hverken æg eller smør, men spises som brød med et godt lag smør på. Der skal en god mørk øl i kagen, men den er også god med hvidtøl. Opskriften er lavet så det lige passer med en øl på 33 cl.
Kage og alkohol kan altså noget sammenprøv også disse lækre mini cupcakes med Aperol Spritz!
Kagen er meget hurtig og nem at lave, alle de tørre ting skal blot blandes sammen i en skål, hvorefter man hælder øllen i og rører det hele sammen. Det der tager længst tid er bagetiden på ca. 1 time.
Opskrift på ølkage
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 400 g brun farin
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk nellike
- 33 cl mørk øl eller hvidtøl
Fremgangsmåde
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Hæld øllen i, og rør det hele godt sammen til en jævn kagedej.
- Kom dejen i en franskbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør, og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
- Tag den ud af formen og lad den køle let af på en bagerist.
- Skær den lune ølkage i skiver og server den med et lag smør på.
- Kagen kan holde sig et par dage i en lufttæt beholder.


Skriv et svar