
Vi har allerede taget hul på påsken, med disse sjove påske cupcakes med påskelam. De var et stort hit ved børnene, som syntes det var alletiders med “Frode Får” cupcakes 😀
De er lavet af chokolade cupcakes med vanilje frosting, som er pyntet med mini skumfiduser og et hoved lavet af figenstænger. Øjnene er disse sukkerøjne fra Bagetid.
LÆS OGSÅ: Kreative påske ideer og opskrifter
Opskrift på påske cupcakes
Ca. 20 stk.
Ingredienser
Chokolade cupcakes:
- 250 g mel
- 225 g sukker
- 1 tsk natron
- 50 g kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl mælk
- 100 g smeltet margarine
- 2,5 dl yoghurt naturel
- 1 æg
Vanilje frosting:
- 700 g flormelis
- 3 tsk vaniljesukker
- 100 g blødt smør
- 1 dl mælk
Dekoration:
- Figenstænger eller frugtrulle
- Sukkerøjne
- Mini skumfiduser
Fremgangsmåde
Chokolade cupcakes:
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Bland de våde ingredienser i en anden skål.
- Kom dejen i forme – jeg bruger gerne en bageform til cupcakes, så de holder formen under bagningen.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 14-15 minutter.
Vanilje frosting:
- Kom alle ingredienser til frostingen i en skål og pisk det godt.
- Når frostingen kan trækkes op i en spids (med håndmikser eller røremaskine) uden at den falder sammen, er frostingen færdig.
- Hvis frostingen virker for blød, kan der tilsættes lidt mere flormelis, så den kan holde formen når den sprøjtes på kagerne. Virker den omvendt for hård, kan du komme en smule mælk i.
Dekoration:
- Lav først hovedet af frugtstang eller frugtrulle. Tril en kugle og lav den lidt aflang og pres den lidt fladere hvor øjnene skal placers. Lav næsebor med en tandstik eller kødnål. Tril to små kugler til ørene, og form dem så de bliver aflange og lidt flade. Pres dem fast på selve hovedet. Kom øjnene på.
- Kom frostingen i en sprøjtepose og lav en “swirl”. Placer hovedet og kom herefter mini skumfiduserne på.
GOD PÅSKE

Summary

Recipe Name
Påske cupcakes med påskelam
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar