
Så er påskeferien skudt igang, og den skal nydes i fulde drag i det skønne vejr. Der skal også lidt lækkerier til – her får I opskriften på en nem og lækker lille påskedessert med marengs og lemon curd. Spis den med lidt flødeskum til – mums!
LÆS OGSÅ: Kreative påske ideer og opskrifter
Opskrift på påskedessert
Ingredienser
Ca. 12 stk.
Marengs:
- 4 æggehvider
- 250 g sukker
- 2 tsk citronsaft
Lemon curd:
- 3 øko citroner (ca. 2 dl citronsaft)
- 3 æg
- 185 g sukker
- 75 g smør
Pynt:
- Påskeæg
- Stedmoderblomster
- Chokoladespåner
Fremgangsmåde
Marengs:
- Tænd ovnen på 110 grader
- Pisk æggehvider til det skummer.
- Tilsæt sukker lidt efter lidt, mens der piskes til marengsen er sej og blank.
- Tilsæt citronsaft og pisk det i.
- Kom bagepapir på en bageplade og kom marengsen på, enten med en spiseske eller en sprøjtepose. Der skal ca. være en stor skefuld pr. stk. Brug skeen til at forme en lille rede med en lille fordybning til lemon curd.
- Bag marengsen i 45 minutter, tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Lemon curd:
- Riv skallen af den ene af citronerne.
- Pres citronerne og kom saften i en lille gryde sammen med sukker og æg.
- Varm det op under omrøring ved middel varme – det må ikke koge.
- Når det begynder at tykne, tilsættes smør og citronskal.
- Hæld det gennem en sigte i et skoldet glas, og kom det i køleskabet.

Summary

Recipe Name
Påskedessert
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar