
Her får I mit bud på en lækker påskekage. Den er lavet med nøddebund af hasselnødder og en lækker luftig passionsfrugt mousse. Den bliver super fin hvis man pynter med påskeæg og spiselige stedmoderblomster. Kagen er perfekt at servere som det søde indslag til påskefrokosten.
LÆS OGSÅ: Kreative påske ideer
Påskekage opskrift
Ingredienser
Nøddebund:
- 100 g hasselnøddekerner
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
Passionsfrugt mousse:
- 3 blade husblas
- 100 g passionsfrugtsaft (ca. 7 stk.)
- 90 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta (el. 1 vaniljestang)
- 3 dl piskefløde
Pynt:
- Påskeæg
- Stedmoderblomster
Fremgangsmåde
Nøddebund:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Blend nødderne til de har konsistens som groft mel.
- Ælt det sammen med blødt smør, sukker, hvedemel, bagepulver og salt.
- Sæt bagepapir fast i bunden af en springform (ca. 20 cm.) og pres dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag.
- Bag den i ovnen i ca. 15-20 minutter, til den er gylden.
- Lad bunden afkøle helt, inden passionsfrugt moussen kommer på.
Passionsfrugt mousse:
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Pres saften fra passionsfrugterne gennem en si ned i en lille gryde – brug evt. bagsiden af en ske, for at få mest muligt af saften med.
- Kom vanilje og sukker i gryden med passionsfrugtsaft og varm det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og rør husblassen ud heri.
- Kom det over i en skål og lad det køle af i køleskabet, mens du pisker fløden til en let flødeskum.
- Vend forsigtigt lidt af flødeskummen i saften. Herefter lidt mere, hvorefter det hele vendes over i skålen med flødeskum.
- Løsn evt. formen og kom kageplast rundt i kanten, og luk den igen – det giver er flot og skarp kant.
- Fordel moussen og stil herefter kagen på køl mindst 4 timer.
- Befri kagen fra formen og tag forsigtigt kageplasten af.
- Pynt kagen med påskeæg og stedmoderblomster – eller hvad du nu synes 🙂


Summary

Recipe Name
Påskekage med passionsfrugt
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar