
I går kom vi hjem med en kurvfuld pærer, fra mine forældres have. Jeg begyndte selvfølgelig straks at udtænke alle de lækre former for kager de kunne bruges til. Det endte med denne pærekage, som er lavet med bl.a. mandelmel, der giver en rigtig lækker smag. Den fik også et drys mandelflager på toppen – og et drys flormelis inden servering. Server den gerne med creme fraiche eller flødeskum til. Jeg forestiller mig, at en kugle vaniljeis heller ikke ville være værst!
Opskriften på pærekage er meget nem og simpel, det tager ikke lang tid at biske den sammen og komme ind i ovnen. Æblesæsonen er også i fuld gang lige nu, og du kan også sagtens bytte pærerne ud med æbler – det vil jeg i hvert fald prøve næste gang.
LÆS OGSÅ: Æblekage med kanel og marcipan
Pærekage
Ingredienser
- 3 stk modne pærer
- 175 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 stk æg
- 75 g mandelmel
- 100 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- evt. mandelflager
Fremgangsmåde
- Pisk blødt smør og sukker rigtig godt, til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene et efter et, og pisk godt imellem hvert æg.
- Bland mandelmel, hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål, og vend det i dejen.
- Skræl pærerne, skær dem i små stykker og vend dem i dejen.
- Smør en springform og kom dejen heri. Drys evt. med mandelflager.
- Bag pærekagen ved 180 grader i alm. ovn i ca. 35-40 min. Læg evt. et stykke stanniol over kagen undervejs, hvis den tager for meget farve.
- Lad pærekagen køle af og drys med flormelis.



Skriv et svar