
Sidste fredag havde jeg fødselsdag, og det blev fejret med en lækker pandekage lagkage med blåbærskum og chokolade ganache. En dejlig nem og simpel kage, som er både lækker og fødselsdags festlig!
Herhjemme er vi vilde med pandekager, så den var et stort hit. Faktisk blev vi enige om at dét måtte vi lave noget mere. Der kom en masse gode ideer til lækkert fyld i vores kommende pandekage lagkager – nutella, banan, flødeskum, chokolade, hindbærskum, karamel og rabarberkompot. Jeg kunne lige forestille mig en med lemon curd og flødeskum. Ja, pandekage lagkager kan laves på utallige måder, og mon ikke en ny variant snart rammer bloggen 🙂
Pandekage lagkage opskrift
Ingredienser
Pandekager:
- 130 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk fint salt
- 3 dl mælk
- 3 æg
- 4 spsk øl ( el. vand)
- Smør til stegning
Blåbærskum:
- 250 g frosne blåbær
- 0,5 liter piskefløde
- 2 tsk vanillesukker
- 50 g flormelis
Chokolade ganache:
- 75 g mørk chokolade
- 50 g fløde
- 20 g smør
Pynt:
- Blåbær
- Brombær
- Evt. stedmoderblomster
Fremgangsmåde
Pandekager:
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt.
- Pisk mælken i lidt efter lidt, til dejen er ensartet og uden klumper.
- Pisk æggene i.
- Lad pandekagedejen hvile på køl en halv times tid. (Imens kan du koge blåbær til blåbærskum, så det kan nå at køle af.)
- Smelt lidt smør på en pande og steg pandekagerne til de har den rette kulør.
- Afkøl pandekagerne inden de skal samles til en pandekage lagkage.
Blåbærskum:
- Kom de frosne blåbær i en gryde og giv dem et opkog.
- Hæld lidt af saften fra, så blåbærskummen ikke bliver for flydende.
- Blend det og lade det køle af i køleskabet.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den afkølede blåbærmasse i sammen med vaniljesukker og flormelis.
- Læg pandekage lagkagen sammen med et lag blåbærskum mellem hver pandekage. Stil den på køl mens du laver chokolade ganachen.
Chokolade ganache:
- Hak chokoladen.
- Kom fløden i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Hæld fløden over den hakkede chokolade og rør til det er smeltet sammen.
- Tilsæt smør og rør til du har en ensartet og blank chokolade ganache.
- Hæld ganachen over kagen og pynt med friske bær.



Skriv et svar