
En nem og lækker pastasalat er oplagt til picnic-turen, og kan laves i mange forskellige varianter, med lige det man bedst synes om. Denne pastasalat er med pastapenne vendt i pesto, bacon, gule cherrytomater, rødløg, granatæblekerner og små mozzarella kugler. Sidst, men ikke mindst, super lækre ærteskud.
Ærteskudene kommer fra Økotopen, et lille økologisk mikrolandbrug her i vores nabolag i Darum – “byen bag diget” i vestjylland. Det er Jes der står bag, og han dyrker bæredygtige grøntsager, med respekt for miljøet.
Samtidig med at dyrke og sælge grøntsager, har Jes en youtube-kanal, hvor han deler ud af sin erfaring med at starte et mikrolandbrug. Her kommer han med gode råd til hvordan man selv kan komme igang, og viser at det kan lade sig gøre at leve af.
Det er inspirerende at følge en som Jes, der viser at det er muligt at hoppe af hamsterhjulet, og forme et liv der giver mening. Man behøver ikke følge normen med et stressende arbejdsliv og et højt forbrug. Det er muligt at skære alt det overflødige væk, og skabe et liv med mere frihed, og hvor arbejds- og familieliv går op i en højere enhed.
Man kan bestille de lækre sager til afhentning i Økotopens lille bod i Darum, eller hos Bring Bag i Esbjerg. Følg Økotopen på facebook, hvor det også er muligt at aflægge bestilling.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFTER TIL PICNIC
Pastasalat med pesto, bacon og ærteskud
Ingredienser
- 300 g. pasta
- 5 spsk. basilikumspesto
- 150 g. bacontern
- 0,5 bk. ærteskud
- 1 lille rødløg
- 200 g. cerrytomater
- 150 g. mozarella kugler
- granatæblekerner
Fremgangsmåde
- Kog pastaen og lad den køle af.
- Bland den afkølede pasta med pesto.
- Steg bacontern på en pande og kom det i.
- Halver cherrytomaterne og skær rødløget i skiver. Bland det i sammen med mozzarella kugler og ærteskud.
- Fordel tilsidst granatæblekerner over pastasalaten.




Skriv et svar