• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Frøken Fryd

  • Blog
  • Om / kontakt
  • Samarbejde
  • Opskrifter
  • Temafester
  • DIY

Peberkager

10. december 2019 by Gitte Skriv kommentar

Peberkager med glasur

Peberkager er super hyggeligt og lækkert julebag, og de er efterhånden en fast tradition herhjemme. Vores peberkager blev dejligt krydrede og jeg har, udover peber selvfølgelig, brugt ingefær, kanel og kardemomme. Der findes mange forskellige opskrifter på peberkager, nogle bruger allehånde, kakao, hjortetakssalt eller stødt nellike. Man kan sagtens erstatte nogle af ingredienserne, og prøve sig lidt frem til man finder sin helt egen foretrukne version.

LÆS OGSÅ: Vaniljekranse

Jeg har planer om at vi også skal have lavet et fint peberkagehus. Det er et super hyggeligt jule-projekt at pynte sådan et hus med glasur, slik, krymmel og hvad man ellers kan finde på. Sidste år lavede ungerne et peberkagehus med deres farmor, og det blev simpelthen så fint.

Opskrift på peberkager

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g mørk sirup
  • 150 g brun farin
  • 500 g mel
  • 0,5 tsk peber
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk natron
  • 1 knsp salt
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Kom smør, farin og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme. Sæt det herefter til side.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør smør/sukker blandingen i, og tilsæt herefter ægget.
  3. Rør til peberkagedejen er glat og ensartet, og stil den herefter på køl mindst en times tid.
  4. Rul dejen ud på det meldrysset bord, og stik peberkagerne ud med udstiksforme.
  5. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 7-10 min. Hold øje, og tag dem ud når de er gyldne.
  6. Lad peberkagerne køle af, og pynt dem med glasur. De opbevares i en dåse eller lufttæt beholder, og holder sig gode og sprøde en uges tid.

Glasur med æggehvide

Når man skal pynte peberkager, kan man med fordel lave glasuren af ca. 1 past. æggehvide og 150 g. flormelis. Æggehviden giver en flot og blank glasur, som er nemmere at arbejde med, og som står helt skarpt.

Peberkager pyntet med glasur
Julebag ideer

Skrevet i: Opskrifter Tags: jul

Previous Post: « Diskofest til børnefødselsdag
Next Post: Peberkagehus »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Frøken Fryd profilbillede

VELKOMMEN TIL

Frøken Fryd er et festligt og nostalgisk univers, hvor du finder lækre opskrifter, inspiration og DIY’s til din næste fest. Min lille veteran campingvogn “Frøken Fryd” er midtpunktet når der pyntes op til forskellige temafester – kig dig omkring og bliv inspireret 🙂

Nyhedsbrev

Kategorier

  • DIY
  • Iværksætteri
  • Livsstil
  • Opskrifter
  • Temafester

Footer

Nyhedsbrev

Copyright © 2021 Frøken Fryd on the Foodie Pro Theme