
Peberkager er super hyggeligt og lækkert julebag, og de er efterhånden en fast tradition herhjemme. Vores peberkager blev dejligt krydrede og jeg har, udover peber selvfølgelig, brugt ingefær, kanel og kardemomme. Der findes mange forskellige opskrifter på peberkager, nogle bruger allehånde, kakao, hjortetakssalt eller stødt nellike. Man kan sagtens erstatte nogle af ingredienserne, og prøve sig lidt frem til man finder sin helt egen foretrukne version.
Jeg har planer om at vi også skal have lavet et fint peberkagehus. Det er et super hyggeligt jule-projekt at pynte sådan et hus med glasur, slik, krymmel og hvad man ellers kan finde på. Sidste år lavede ungerne et peberkagehus med deres farmor, og det blev simpelthen så fint.
Opskrift på peberkager
Ingredienser
- 125 g smør
- 200 g mørk sirup
- 150 g brun farin
- 500 g mel
- 0,5 tsk peber
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 2 tsk kanel
- 2 tsk natron
- 1 knsp salt
- 1 æg
Fremgangsmåde
- Kom smør, farin og sirup i en gryde og smelt det ved svag varme. Sæt det herefter til side.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør smør/sukker blandingen i, og tilsæt herefter ægget.
- Rør til peberkagedejen er glat og ensartet, og stil den herefter på køl mindst en times tid.
- Rul dejen ud på det meldrysset bord, og stik peberkagerne ud med udstiksforme.
- Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 7-10 min. Hold øje, og tag dem ud når de er gyldne.
- Lad peberkagerne køle af, og pynt dem med glasur. De opbevares i en dåse eller lufttæt beholder, og holder sig gode og sprøde en uges tid.
Glasur med æggehvide
Når man skal pynte peberkager, kan man med fordel lave glasuren af ca. 1 past. æggehvide og 150 g. flormelis. Æggehviden giver en flot og blank glasur, som er nemmere at arbejde med, og som står helt skarpt.


Skriv et svar