
Til vores filmaften forleden, serverede jeg disse lækre popcorn med karamel. Eller med saltkaramel var det nok nærmere, for der er jo salt på de popcorn man laver i mikroovn – og det er altså en rigtig lækker kombination. Man kan også lave grydeversionen uden salt.
Fremgangsmåden er ret enkel; først laver man karamel i en gryde af sukker og smør, og så vender man popcorn i. Hold godt øje med karamellen når den smelter, den må ikke blive for mørk og brænde på. Ellers er der ikke andet at gøre end at starte forfra. Indrømmet – det var præcis det der skete for mig, da jeg havde travlt med også at jonglere med popcorn cupcakes og oppyntning til vores lille filmaften. (Ja, og for at det ikke skal være løgn, så brændte jeg også den første pose popcorn af i microovnen 🙈) Men mon ikke det går bedre for dig?
LÆS OGSÅ: Den perfekte filmaften
Lav karamellen i en stor gryde, så det er nemmere at komme til at vende karamel og popcorn ordentligt sammen. Det skal gøres hurtigt, inden karamellen begynder at stivne. Når karamellen er fordelt, bredes de ud på et stykke bagepapir, så de er til at skille ad når karamellen størkner.
Popcorn med karamel er en lækker kombinationen af sødt, salt og sprødt, og opskriften får du lige her:
Popcorn med karamel
Ingredienser
- 1 ps mikro popcorn
- 3 dl sukker
- 50 g smør
- 1 tsk natron
Fremgangsmåde
- Pop popcornene i en mikroovn (eller lav dem i en gryde)
- Smelt sukkeret i en stor gryde ved middel varme
- Tilsæt smør og rør det godt sammen til en ensartet karamelmasse
- Tag gryden af varmen og tilsæt natron. Rør godt i karamelmassen, som vil svulme op.
- Vend popcornene i karamellen indtil det er godt blandet sammen. Fordel popcornene ud på et stykke bagepapir og lad det køle af, hvorefter du kan skille dem ad.



Skriv et svar