• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Frøken Fryd

  • Blog
  • Om / kontakt
  • Samarbejde
  • Opskrifter
  • Temafester
  • DIY

Risalamande Cheesecake

21. december 2020 by Gitte Skriv kommentar

Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake – en ægte juleklassiker i ny fortolkning! Denne lækre jule cheesecake er med brunkage bund, ostecreme med risalamande og gelé af kirsebærsauce på toppen. Den er SÅ god, og en oplagt juledessert til julefrokosten.

Har du en rest risengrød eller risalamande i overskud, så er det denne opskrift du skal have i baghovedet! Jeg HADER madspild og jeg ELSKER cheesecake, så for mig bliver det ikke bedre 🙂

LÆS OGSÅ: Inspiration til årets peberkagehus

Risalamande Cheesecake Opskrift

Ingredienser

Bund

  • 140 g brunkager
  • 70 g smør

Ostecreme

  • 300 g kold risengrød
  • 125 g flødeost naturel
  • 70 g flormelis
  • 1 vaniljestang (el. 2 tsk)
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 blade husblas

Kirsebærgelé

  • 2 spsk vand
  • 2,5 dl kirsebærsauce
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde

Bund

  1. Start med at knuse brunkagerne helt fint. Jeg kom dem i en frysepose og kørte med kagerullen henover.
  2. Smelt smørret i en gryde, og kom herefter de knuste brunkager i gryden og rør det godt sammen.
  3. Gør en springform klar med bagepapir i bunden. Jeg kan godt lide en høj cheesecake og brugte denne springform på 18 cm. Jeg brugte kageplast rundt i kanten, for at cheesecaken kunne være der i højden. Kageplasten given en flot og skarp kant på kagen, men det er ikke nødvendigt – bare du i så fald vælger en springform der er større i omkreds, så kagen kan være deri.
  4. Kom blandingen af smør og brunkage i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt det på køl imens du laver ostecremen.

Ostecreme

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Rør risengrøden sammen med flødeost, flormelis og vanilje.
  3. Pisk fløden til let skum og rør den i ostecremen.
  4. Vrid husblassen fri for vand og kom det i en lille gryde sammen med citronsaften. Varm det op ved lav varme og tag det af blusset når husblassen er smeltet.
  5. Kom et par skefulde af ostecremen over i husblassen og rør det godt sammen. Kom et par skefulde mere i, og rør det godt sammen.
  6. Hæld det herefter tilbage i skålen med ostecreme og rør det hele godt sammen.
  7. Hæld ostecremen på kiksebunden og sæt det på køl til det har sat sig, ca. 4 timer.

Kirsebærgelé

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Hæld kirsebærsauce igennem en si, så du ikke får de hele bær med.
  3. Kom vand og husblas i en lille gryde og smelt det ved lav varme.
  4. Tag det af varmen og rør kirsebærsaucen i.
  5. Hæld det forsigtigt på din cheesecake, og sæt det på køl til det er stivnet, ca. 1-2 timer.
Jule cheesecake
Risalamande cheesecake
Summary
recipe image
Recipe Name
Risalamande Cheesecake
Author Name
Gitte
Published On
2020-12-21

Skrevet i: Opskrifter Tags: jul

Previous Post: « DIY Minecraft Dynamit Guirlande
Next Post: Kransekagetårn »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Frøken Fryd profilbillede

VELKOMMEN TIL

Frøken Fryd er et festligt og nostalgisk univers, hvor du finder lækre opskrifter, inspiration og DIY’s til din næste fest. Min lille veteran campingvogn “Frøken Fryd” er midtpunktet når der pyntes op til forskellige temafester – kig dig omkring og bliv inspireret 🙂

Nyhedsbrev

Kategorier

  • DIY
  • Iværksætteri
  • Livsstil
  • Opskrifter
  • Temafester

Footer

Nyhedsbrev

Copyright © 2021 Frøken Fryd on the Foodie Pro Theme