
Risalamande cheesecake – en ægte juleklassiker i ny fortolkning! Denne lækre jule cheesecake er med brunkage bund, ostecreme med risalamande og gelé af kirsebærsauce på toppen. Den er SÅ god, og en oplagt juledessert til julefrokosten.
Har du en rest risengrød eller risalamande i overskud, så er det denne opskrift du skal have i baghovedet! Jeg HADER madspild og jeg ELSKER cheesecake, så for mig bliver det ikke bedre 🙂
LÆS OGSÅ: Inspiration til årets peberkagehus
Risalamande Cheesecake Opskrift
Ingredienser
Bund
- 140 g brunkager
- 70 g smør
Ostecreme
- 300 g kold risengrød
- 125 g flødeost naturel
- 70 g flormelis
- 1 vaniljestang (el. 2 tsk)
- 2,5 dl piskefløde
- 2 spsk citronsaft
- 4 blade husblas
Kirsebærgelé
- 2 spsk vand
- 2,5 dl kirsebærsauce
- 4 blade husblas
Fremgangsmåde
Bund
- Start med at knuse brunkagerne helt fint. Jeg kom dem i en frysepose og kørte med kagerullen henover.
- Smelt smørret i en gryde, og kom herefter de knuste brunkager i gryden og rør det godt sammen.
- Gør en springform klar med bagepapir i bunden. Jeg kan godt lide en høj cheesecake og brugte denne springform på 18 cm. Jeg brugte kageplast rundt i kanten, for at cheesecaken kunne være der i højden. Kageplasten given en flot og skarp kant på kagen, men det er ikke nødvendigt – bare du i så fald vælger en springform der er større i omkreds, så kagen kan være deri.
- Kom blandingen af smør og brunkage i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt det på køl imens du laver ostecremen.
Ostecreme
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Rør risengrøden sammen med flødeost, flormelis og vanilje.
- Pisk fløden til let skum og rør den i ostecremen.
- Vrid husblassen fri for vand og kom det i en lille gryde sammen med citronsaften. Varm det op ved lav varme og tag det af blusset når husblassen er smeltet.
- Kom et par skefulde af ostecremen over i husblassen og rør det godt sammen. Kom et par skefulde mere i, og rør det godt sammen.
- Hæld det herefter tilbage i skålen med ostecreme og rør det hele godt sammen.
- Hæld ostecremen på kiksebunden og sæt det på køl til det har sat sig, ca. 4 timer.
Kirsebærgelé
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hæld kirsebærsauce igennem en si, så du ikke får de hele bær med.
- Kom vand og husblas i en lille gryde og smelt det ved lav varme.
- Tag det af varmen og rør kirsebærsaucen i.
- Hæld det forsigtigt på din cheesecake, og sæt det på køl til det er stivnet, ca. 1-2 timer.


Summary

Recipe Name
Risalamande Cheesecake
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar