
Romkugler er oplagte når man har kagerester – og man går aldrig galt i byen med dem. Findes der mon overhovedet nogen der ikke kan lide romkugler?
Når vi har kage i overskud kommer det altid i fryseren. Et godt tip er at have en stor frysepose med en poseklemme på, som man løbende kan fylde kagerester i. Når posen er fyldt og man har lyst til romkugler, så er det bare at gå igang.
Har man lyst til at lave romkugler, men uden kagerester på lager, så kan de også sagtens laves af færdige købekager. F.eks. er chokoladekage, hindbærroulade, wienerbrød og mazarintærte velegnede. Der skal helst være noget chokoladekage i, som kombineres med en anden slags kage.
LÆS OGSÅ: Chokoladecupcakes med hindbærfrosting
I denne opskrift har jeg brugt hindbærmarmelade, men prøv dig gerne frem med andre marmelader, f.eks. appelsin, boysenbær eller brombær som det er sæson for lige nu. Kendetegnende for romkugler er det farvestrålende tivolikrymmel eller chokoladekrymmel som man typisk køber dem med hos bageren. Man kan evt. også rulle dem i kokos, hakkede nødder eller soltørrede bær.
Romkugler har lidt et ry for at være bagerens ”skraldespand”, da de ofte er lavet af daggamle kager. Men det gør altså ikke nødvendigvis, at de smager mindre godt – tværtimod. Og hvor er det godt at resterne bliver brugt og spist, fremfor at gå til spilde – man må sige at romkuglen er aktuel i disse klimatider 🙂
Så har du kagerester der skal bruges, og lyst til at kaste dig ud i en af de gode gamle klassikere, så prøv denne opskrift på romkugler:
Romkugler
Ingredienser
- 500 g kagerester
- 3-4 spsk hindbærmarmelade
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakaopulver
- 1 spsk romessens
- krymmel
Fremgangsmåde
- Smuldr kageresterne i mindre stykker ned i en skål – brug gerne en røremaskine.
- Tilsæt vaniljesukker og kakaopulver.
- Tilsæt hindbærmarmeladen gradvist mens der røres, indtil massen har samlet sig og du synes det har den rette konsistens.
- Smag til med romessens.
- Form massen til kugler, og rul dem i den pynt du gerne vil have på.




Skriv et svar