
Nytårsaften er årets sidste fest – og det skal fejres med et brag af en nytårsfest, i godt selskab og med lækkert mad! Nytårsaften er forbundet med mange traditioner, f.eks. sjove hatte og dronningens nytårstale. På slaget tolv skåler vi i champagne, spiser kransekage og skyder fyrværkeri af. I dette indlæg har jeg samlet forskellige ideer til at arrangere en vellykket nytårsfest i forhold til mad, nytårspynt, underholdning mm.
Velkomstdrinks
Byd dine gæster velkommen med brusende bobler og festlige drinks. Her er et par drinks med champagne, som er perfekte til nytårsfesten.
Champagne mojito
- 5 cl lys rom
- 1 tsk rørsukker
- 1 håndfuld friske mynteblade
- 1 lime skåret i både
- 3 knuste isterninger
- champagne
Nytårsdrink med champagne og hyldeblomst
- 1 1/2 del hyldeblomst likør
- 2 dele champagne
- 2 dele danskvand
- isterninger

Nytårsmenu
Når det kommer til nytårsmenuen, er der visse klassiske retter som går igen, eksempelvis den traditionelle torsk, hamburgerryg med grønlangkål, culottesteg eller oksemørbrad.
Måske er der også stadig nogle der laver raclette mad? I min barndom i 90’erne var den lille bordgrill en fast tradition på nytårsbordet. Der blev spist masser af cocktailpølser og smeltet ost – og vi børn elskede det! Det var super hyggeligt at sidde og lave sin egen mad. Måske en ide til børnefamilier der gerne vil have børnene til at sidde lidt længere og hygge ved bordet!?
I dag er det lidt forskelligt hvad vi får at spise, men som regel en lækker tre retters menu. På årets sidste aften skal maden være rigtig lækker og udover det sædvanlige. Som regel laver vi maden selv, eller laver et lille “sammenskudsgilde” hvor hvert par kommer med en ret.
Hvis man vælger at bestille nytårsmenuen udefra, findes der rigtig mange muligheder blandt det store udvalg af restauranter, supermarkeder, delikatesser og andre steder der leverer nytårsmenu. Det er dejligt nemt, og du slipper for stress over at skulle handle ind og stå i køkkenet hele dagen.
Ideer til lækre nytårsretter
Forret
- Grillet jomfruhummer med gremolata
- Blinis med lakserilette
- Cremet jordskokkesuppe med torsk og persilleolie
Hovedret
- Roastbeef med rodfrugter og rødvinssauce
- Nytårstorsk med baconsmør, peberrod, rødbeder, hakkede æg og sennepssauce
- Indbagt oksemørbrad med svampe og stegte kartofler
Dessert
Kransekage
Kransekage er en fast tradition nytårsaften, når klokken slår tolv og nytåret skåles ind i bobler. Et lækkert hjemmelavet kransekagetårn, er faktisk ganske nemt og simpelt at lave, med få ingredienser; marcipan, flormelis og æggehvide. Du kan finde min opskrift på et lækkert hjemmelavet kransekagetårn lige her.

Nytårspynt
Nytårsaften er nok den mest glitrende og glamourøse højtid vi har. Her er der mulighed for at gå amok med konfetti, serpentiner, guirlander, glimmer og glitter!
Til dette års nytårsfest, valgte jeg at holde det enkelt og stilrent, med pynt i guld og sølv. Jeg pyntede mest op omkring vores lille barvogn, som blev super fin og festlig. Et lille bord fungerer også ganske fint.
På væggen pyntede jeg op med en fin “Happy new year” guirlande og en sølv folie guirlande. Ellers gav jeg den gas med sølv serpentiner, konfetti, guldstribede papirsugerør, hvide papirbolde, samt balloner!
Alt pynten er fra Temashop, som har et rigtig godt udvalg til gode priser.
Underholdning
Et sjovt spil eller en underholdende leg, kan være med til at sætte gang i nytårsfesten og gøre aftenen endnu sjovere. Du kan måske finde inspiration til underholdningen i disse lege:
Quiz om året der gik
Lav en quiz med spørgsmål om højdepunkterne fra året der er gået. Skal det være nemt, kan du finde quizzer på nettet, som er lige til at printe ud. Del selskabet i 2 hold og dyst mod hinanden – måske er det taberholdet der skal stå for opvasken?
Magretheskål
En god og klassisk festleg, hvor alle deltagere skal skrive navne på kendte personer på sedler, som foldes og lægges i en skål.
Deltagernes skal så deles i to hold, hvor den første på holdet trækker en seddel fra skålen og forklarer hvem der står på sedlen, men uden at sige navnet på den kendte person. Resten af holdet skal prøve at gætte så mange kendte som muligt på 1 minut. Når minuttet er gået, går turen videre til det andet hold.
Herefter kan man vælge at tage en runde mere, hvor man kun må sige ét ord for hver seddel, eller man kan tage en runde hvor man kun må mime.
Hviskeleg
Hviskelegen er en sjov og god leg hvis der er børn med, da den er for alle aldre.
En af deltagerne skal finde på en sætning, som vedkommende hvisker videre til personen til højre. Denne person skal så hviske sætningen videre, og sådan fortsætter det indtil sætningen når til personen lige før den der startede. Denne skal så sige sætningen højt, hvorefter personen der lavede den, skal afsløre hvordan den oprindelige sætning lød. Ofte ender man med nogle sjove sætninger, som er langt fra den oprindelige,
Hvis man ikke er særlige mange, kan man gøre den lidt sværere, ved at hver deltager skal tilføje et nyt ord til sætningen. På den måde kan der blive dannet en hel lille historie til sidst.







Skriv et svar