Uhmm.. saltet karamelsauce, det smager jo helt fantastisk godt. Og det er tilmed super nemt og hurtigt at lave.
Det kan bruges til f.eks. kager, is, iskaffe, milkshakes eller som topping på yoghurt. Det kan også være fristende bare at spise den direkte fra glasset med en ske 🙂
Opskrift på saltet karamelsauce
Ingredienser
- 200 g. sukker
- 50 g. smør
- 1,5 dl. fløde
- 1/2 – 1 tsk. havsalt (smag det selv til)
Fremgangsmåde
Start med at gøre alle ingredienserne klar. Smørret skæres i små tern.
Smelt sukkeret i en gryde ved middel varme, under konstant omrøring. Det må ikke blive brændt.
Når sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen og smørret kommes i. Rør rundt til det er blandet sammen til en ensartet masse.
Kom gryden over varmen igen, og hæld forsigtigt fløden i under omrøring. Det kan godt sprutte og sprøjte lidt. Lad det koge 1 minuts tid og smag det til med salt.
Kom karamelsaucen på glas. Den kan holde sig i køleskabet et par uger.
Tip
Et glas saltet karamelsauce, vil helt sikkert vække glæde som en lille værtindegave. Eller i gavekurven med diverse lækkerier. Sæt evt. et lille manilamærke på.

Skriv et svar