
Sandkage er en lækker og klassisk skærekage, som er dejlig nem at lave af få ingredienser. Den kan lynhurtigt røres sammen hvis der skal lidt lækkert til kaffen.
Vi bagte en lækker sandkage den anden dag, og spiste den med en skøn hyldeblomstglasur. Den sidste uges tid er vi er gået all in på hyldeblomst herhjemme, og udnytter alle de lækre hyldeblomster vi kan, mens de stadig blomstrer. Vi har bl.a. lavet denne hyldeblomstsirup og drukket rigeligt med hyldeblomst Gin Hass 🙂
Sandkage opskrift
Ingredienser
Sandkage:
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g mel
- 3 tsk vaniljesukker
- 1,5 tsk bagepulver
Hyldeblomstglasur:
- Hyldeblomstsirup (eller saft)
- Flormelis
- Vand
- Citronsaft
Fremgangsmåde
Sandkage:
- Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt æggene ét af gangen. Pisk godt imellem hvert æg.
- Bland vaniljesukker, mel og bagepulver, og vend det i smørblandingen.
- Smør en brødform godt med smør og fordel dejen heri.
- Bag den i ovnen ved 280 grader i ca. 1 time. Tjek om sandkagen har fået nok, eller giv den lidt mere tid i ovnen.
- Lad sandkagen køle lidt af, inden den vendes ud og køler helt af på en rist.
Hyldeblomstglasur:
- Rør en glasur af hyldeblomstsirup, flormelis, lidt vand og citronsaft. Du kan også bruge hyldeblomstsaft stedet for sirup.
- Kom glasuren på den afkølede sandkage og pynt med friske hyldeblomster.

Summary

Recipe Name
Sandkage med hyldeblomstglasur
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar