
Sankt Hans nærmer sig, og jeg har været i køkkenet og lavet mit bud på en Sankt Hans kage opskrift. Det blev en virkelig lækker cheesecake med oreo bund og toppet med en frisk havtorn gelé. Den flotte orange havtorn udgør, sammen med orangegrene, et bål under heksen. Heksen er klippet ud i karton og limet på et træspyd med en limpistol. Skabelonen kan du finde nede i opskriften. Der er også skabelon til heksehatte, hvis man vil gøre lidt ekstra ud af pynten til Sankt Hans. Jeg har limet heksehattene på sort/hvid stribe papirsugerør.
LÆS OGSÅ: Bål cupcakes til Sankt Hans aften
Kage til Sankt Hans
Ingredienser
Oreo bund:
- 225 g oreos
- 75 g smør
Flødeostecreme:
- 2 blade husblas
- 400 g flødeost
- 100 g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk citronsaft
- 2,5 dl piskefløde
Havtorn gelé:
- 200 g havtorn (kan købes på frost i bl.a. Kvickly)
- 100 g sukker
- 2 dl vand
- 3 blade husblas
Pynt:
- Orangegrene
- Heks
- Træspyd
Fremgangsmåde
Oreo bund:
- Sæt bagepapir fast i bunden af en springform, og kom kageplast rundt langs kanten.
- Knus oreo kiksene i en foodprocessor.
- Smelt smørret i en gryde og kom de knuste oreo kiks i. Rør det godt sammen.
- Fordel det i bunden af springformen i et jævnt lag og pres det let sammen.
- Stil det på køl mens du laver flødeostecremen.
Flødeostecreme:
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Rør flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronsaft sammen.
- Smelt husblassen over vandbad eller forsigtigt i mikroovn.
- Kom et par skefulde af ostecremen i husblassen og rør det sammen. Kom det herefter tilbage i skålen med ostecreme og vend det godt sammen.
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend det i ostecremen.
- Kom det oven på oreo bunden og fordel det i et jævn lag med en palet eller dejskraber.
- Stil kagen på køl mindst 1 time.
Havtorn gelé:
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Kom havtorn, sukker og vand i en gryde og bring det i kog.
- Mos saften ud af havtornene. Jeg tog havtornene op i en grydeske, og moste dem med bagsiden af en anden ske.
- Sigt det så du kun har saften tilbage.
- Knug husblassen fri for vand og kom det i gryden. Rør til det er opløst.
- Lad det køle af til det har stuetemperatur.
- Hæld det forsigtigt over flødeostecremen, hæld det evt. ned på bagsiden af en ske, så du undgår en hård stråle.
- Kom kagen på køl til havtorn geléen har sat sig.
Pynt:
- Print hekse skabelonen og klip en heks ud i sort karton. Lim den på et træspyd med en limpistol.
- Stik heksen ned midt i kagen og lav et bål med orangegrene som du knækker i lidt forskellige størrelser. Start indefra med nogle lidt mindre stykker og byg på.
Hav en dejlig Sankt Hans aften 🙂




Skriv et svar