
Så er der taget hul på Halloween bageriet herhjemme med disse skønne spøgelses småkager. De er med vaniljesmag og pyntet med royal icing, som er en fin blank og meget holdbar glasur. Jeg brugte halvdelen af dejen til spøgelserne (ca. 20 stk.) og frøs resten af dejen ned – så er det dejligt nemt at lave friskbagte småkager næste gang. Udstiksformen til de fine spøgelses småkager var en jeg havde liggende hjemme, men lignende spøgelsesudstikker kan købes ved Bagetid lige her.
Opskrift på Halloween spøgelses småkager
Ingredienser
Dej:
- 225 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 æg
- 370 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
Royal icing:
- 300 g flormelis
- 1 bæger æggehvide
- 1 tsk citronsaft
Fremgangsmåde
Dej:
- Pisk smør og sukker godt sammen.
- Tilsæt ægget og pisk det i.
- Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker i en skål.
- Tilsæt det gradvist og rør til du har en ensartet og sammenhængende småkagedej.
- Sæt dejen på køl mindst en time.
- Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen ud i en tykkelse på 4-5 mm.
- Udstik spøgelserne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 8 minutter, eller til de er pænt gyldne i kanten.
Royal icing:
- Kom alle ingredienser til icingen i en skål og rør det godt sammen.
- Kom det i en sprøjtepose og dekorer spøgelserne.
- Til øjnene kan du bruge lidt smeltet chokolade eller farve en lille smule af icingen med sort pastafarve.
LÆS OGSÅ: Ideer og opskrifter til Halloween fest
Summary

Recipe Name
Spøgelses småkager
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar