
Denne svampede chokoladekage med kærnemælk er virkelig lækker! Ganske enkelt den bedste opskrift – og jeg har altså været igennem mange forskellige opskrifter for at finde den perfekte chokoladekage. Denne vinder helt klart, og jagten er hermed indstillet 🙂
Opskriften på chokoladekagen har jeg fra min svigerinde, der serverede den til en fødselsdag. Den er svampet, snasket, blød og lækker. Prikken over i’et er den lækre kakaoskum, lavet af er flødeskum, kakaopulver, sukker og vaniljesukker.
Chokoladekagen bliver allerbedst hvis man bager den dagen før, og stiller den på køl natten over. Ingredienserne til kakaoskummet skal lige røres let rundt og stilles på køl. Dagen efter piskes kakaoskummet og kommes på kagen inden servering.
LÆS OGSÅ: Gulerodskage med cream cheese frosting (smager som en bid af himlen)
Opskrift på den bedste chokoladekage
1 bradepande (ca. 25×35 cm.)
Ingredienser
Chokoladekage:
- 4 dl mel
- 5 dl sukker
- 2 dl kakaopulver
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl kærnemælk
- 1,5 dl rapsolie
Kakaoskum:
- 0,5 liter piskefløde
- 2,5 dl sukker
- 1 dl kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ting i en skål og de våde i en anden.
- Bland det sammen og pisk til en ensartet masse.
- Hæld dejen i en form og bag den ved 175° i ca. 35 minutter.
- Lad den køle lidt af og sæt kagen i køleskabet til næste dag.
- Rør ingredienserne til kakaoskum sammen med et piskeris og sæt det på køl til næste dag.
- Pisk det til en luftig skum næste dag, og fordel det over kagen.


Skriv et svar