Jeg havde længe haft lyst til at prøve at lave vafler med kakao, og i denne weekend blev det endelig til noget. Vi har haft en dejlig stille og rolig en af slagsen uden de vilde planer, så der var plads til ekstra tid og hygge i køkkenet.
Det er bestemt ikke sidste gang vi laver vafler med kakao herhjemme. De smager skønt med banan, blåbær og smeltet chokolade, men kan serveres med lige dét man foretrækker.
Opskrift på vafler med kakao
Ingredienser
- 200 g. mel
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk.bagepulver
- 1/4 tsk. salt
- 1 æg
- 3,5 dl. mælk
- 100 g. smør
Fremgangsmåde
Bland mel, sukker, vaniljesukker, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en skål.
Pisk mælk og æg i dejen, lidt af gangen. Pisk dejen igennem indtil den er glat og uden klumper.
Smelt smørret og pisk det i dejen. Lad det hvile i køleskabet en halv times tid.
Varm vaffeljernet op, og fordel lidt smør i inden du bager vaflerne.
Tip
Når vaflerne er færdige er det en god ide at lægge dem på en rist. På denne måde undgår man at der dannes kondens og de bliver bløde.

Skriv et svar