
Her er opskriften på de lækreste vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs. De smager skønt med den friske lemoncurd toppet med en sød brændt marengs – en fantastisk kombination. De var i hvert fald hurtigt væk herhjemme.
LÆS OGSÅ: Cheesecake i glas med oreo og lemoncurd
Opskrift på vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs
Ca. 12 stk.
Ingredienser
Vanilje cupcakes:
- 120 g blødt smør
- 135 g sukker
- 2 æg
- 150 g mel
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 70 g creme fraiche
- 50 g mælk
Lemoncurd:
- 2 citroner (1 dl saft + skal fra 1 citron)
- 125 g sukker
- 1 æg
- 100 g smør
Marengs:
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
Fremgangsmåde
Vanilje cupcakes:
- Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt.
- Kom æggene i et af gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
- Tilsæt mælk og creme fraiche.
- Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker og vend det hele godt sammen.
- Fordel dejen i muffinforme og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Lemoncurd:
- Riv skallen af den ene af citronerne.
- Pres citronerne og kom saften i en gryde sammen med citronskal, sukker og æg.
- Pisk det godt sammen mens det varmes op ved svag varme. Det må ikke komme op og koge.
- Tilsæt smørret lidt efter lidt.
- Bliv ved med at piske til konsistensen er tyk og cremet (det tager lidt tid).
- Hæld lemoncurden gennem en si og stil den på køl.
Marengs:
- Kom æggehviderne i en skål og pisk ved høj hastighed.
- Kom sukkeret i lidt efter lidt og pisk til marengsen er sej og blank.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
- Lav et hul i hver cupcake med en teske eller kniv og kom en teskefuld lemoncurd i hver cupcake.
- Sprøjt marengs på hver cupcake og brænd det med en gasbrænder.


Summary

Recipe Name
Vanilje cupcakes med lemoncurd og marengs
Author Name
Gitte
Published On
Skriv et svar