Pærekage
Udskriv Pin

Pærekage

Ingredienser

  • 3 stk modne pærer
  • 175 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 3 stk æg
  • 75 g mandelmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • evt. mandelflager

Fremgangsmåde

  • Pisk blødt smør og sukker rigtig godt, til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene et efter et, og pisk godt imellem hvert æg.
  • Bland mandelmel, hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål, og vend det i dejen.
  • Skræl pærerne, skær dem i små stykker og vend dem i dejen.
  • Smør en springform og kom dejen heri. Drys evt. med mandelflager.
  • Bag pærekagen ved 180 grader i alm. ovn i ca. 35-40 min. Læg evt. et stykke stanniol over kagen undervejs, hvis den tager for meget farve.
  • Lad pærekagen køle af og drys med flormelis.