Go Back

Vaniljekranse

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel
  • 65 g mandelmel

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen og skab vaniljekornene ud. Mos det sammen med en smule af sukkeret, så vaniljekornene skilles ad.
  • Rør smør, sukker og vaniljesukkeret sammen.
  • Rør herefter ægget i.
  • Bland mandelmel og hvedemel, og rør det i dejen til du har en ensartet masse. Undgå at røre/ælte dejen for meget.
  • Kom dejen i en kødhakker eller en sprøjtepose med stjernetyl, og form små vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag vaniljekransene i ovnen ved 200 grader til de er gyldne, ca. 10 min.
  • Opbevar dem i en tætsluttende beholder, så de forbliver lækre og sprøde.