Go Back

Gurli Gris kage

Antal 12

Ingredienser

Browniebunde

  • 200 g. smør
  • 200 g. mørk chokolade
  • 3 stk. æg
  • 250 g. sukker
  • 150 g. mel
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,25 tsk. salt

Chokolade ganache

  • 250 g. mørk chokolade
  • 50 g. smør
  • 150 g. fløde

Til kanten

  • Orangestænger - eller KitKat

Fremgangsmåde

Browniebunde

  • Smelt smør og grofthakket chokolade i en gryde, og lad det køle af.
  • Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt.
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt i en skål, og vend det i æggeblandingen.
  • Rør forsigtigt den afkølede chokoladeblanding i.
  • Fordel dejen i 3 springforme på ca. 16 cm., og bag browniebundene i ca. 20 min. ved 175 grader.

Chokolade ganache

  • Hak chokoladen groft
  • Kom fløden i en gryde og kog det op. Tag det herefter af varmen og lad det køle en smule af.
  • Kom herefter chokolade og smør i, og rør rundt til det er smeltet sammen.
  • Stil chokolade ganachen på køl og lad det stivne lidt til det har den rette konsistens til at smøre ud på kagen.
  • Smør et lille lag mellem browniebundene og "beklæd" kagen med kitkat eller orangestænger. Jeg brugte orangestænger, som jeg måtte skære lidt af for at de passede i højden. Brug evt. lidt ganache som "lim". Bind en sløjfe om kagen.
  • Kom til sidst chokolade ganache på toppen og placer Gurli og Gustav.